Wednesday, March 17, 2010

...::: Send It On :::...

video

-Send it on-

A word's, juz a word
'till you mean what you say,
and love, ist'n love,
'till you give it away,
we've all gotta give,
give sometin' to give,
to make a change..

send it on, on it on,
juz that one can heal another,
be apart, reach a heart,
juz one spark start a fire
with one little action
the chain reaction will naver stop
make it strong,
shine a light, and send it on

juz smile (juz smile)
and the world (and the world)
will smile along with you
that small act of love
stands for one become two.

if we take the chances
to change circumstances
imagine all we can do if we,

send it on, on it on,
juz that one can heal another,
be apart, reach a heart,
juz one spark start a fire
with one little action
the chain reaction will naver stop
make it strong,
shine a light, and send it on

and there's a power in all
of the choices we make,
so i'm starting now
there's not a moment to waste

A word's, juz a word
'till you mean what you say,
and love, ist'n love,
'till you give it away,

send it on, on it on,
juz that one can heal another,
be apart, reach a heart,
juz one spark start a fire
with one little action
the chain reaction will naver stop
make it strong,
shine a light, and send it on


3 generation of "LINA"

HALLO...!!!

huhu... nak cte kat cini... yang ain pon baru je prasan yang ain slalu bertemu jodoh dengan orang yang bernama 'LINA'... dan apa yang ain perhatikan sikap mereka seakan sama dan secara peribadi ain senang dengan insan2 yang bernama lina ni... coz diorg nih jenis boleh bergurau, tak mudah terasa hati... good friends... boleh dipercayai.. meh ain kenalkan insan2 yang bertuah nih.......





OK... ni my 1st LINA....
NAMA : NORHALINA (LINA)
CAMNE KENAL : KENAL MASE SEKOLAH RENDAH TAPI DISEBABKAN KAMI BERLAINAN SEKOLAH KAMI SELALU BERGADUH... THEN MASE SKOLAH MENENGAH START RAPAT & UNTILL NOW WE ARE STILL A CLOSE FRIEND A.K.A BEST FRIEND...
HALINA BAGI AIN SECARA PERIBADINYE DIA SEORANG YANG EASY GOING PERSON... SBB TU LA AIN SENANG DENGAN DIA.... HUHU


lepas SPM masing2 bawa haluan masing2... HALINA meneruskan pengajian kat UiTM dungun course Hotel mgt... ain kat perak.... but kat perak pon ain still ada friend... best friend bernama AMALINA (LINA).....




OK ni my 2nd LINA....
NAMA : AMALINA.
CAMNE KENAL : 1 KELAS MASE DIP. SEM 1.. TP X RAPAT LAGI TIME NIH... START RAPAT KALAU TAK SALAH MASE SEM 4 MULA SHARING STORY.. SHARING PENDAPAT... AND LINA NIH PON SAMA CAM HALINA EASY GOING PERSON... MUDAH DIBAWA BERBINCANG... BOLEH TERIMA TEGURAN.... DAN SANGAT AMANAH (MENYIMPAN RAHSIA)....


Tamat diploma.. ain & amalina pulak berpisah.. tp perpisahan tu tak menghalang kami untuk terus berhubung antara 1 sama lain... wahai amalina, nikah sok jangan lupe jemput kita yeee....
kini, ain beralih kepada keadaan semasa dimana ain berada dimelaka menyambung pengajian peringkat ijazah... ain masih lagi berhubung dengan Halina & Amalina... masih berkongsi cerita... walaupun jauh... namun ain diketemukan dengan seorang lagi LINA... yang ain rase mereka nih mcm kembar 3.. mempunyai ciri2 yang sama... mari ain kenalkan LINA yang kini berada disisi ain dan bakal menjadi roomate ain for next semester....




Ni la my current LINA...
NAMA : NURLINA..
CANME KENAL : START MASUK DEGREE... DAN INSAN INI 1 RUMAH (HOSTEL) DENGAN AIN.. TAPI LAIN BILIK... CAMNE LEH SEDAR YANG AIN RAPAT DENGAN LINA... TIME PROGRAM PPKP... ADA 1 PROGRAM NIH MENGUJI KEPERCAYAAN KITA TERHADAP KAWAN2 ... AIN PERCAYAKAN LINA UNTUK MENYIMPAN RAHSIA DAN MEMENGANG DUIT 1JUTA... DAN AIN TAK SANGKA LINA PON PERCAYA PADA AIN....
NURLINA JUGA SEORANG YANG EASY GOING PERSON.. MUNGKIN BEZANYA DENGAN LINA YANG LAIN.. NURLINA NIH KUAT GELAK... HEHEHE... TAPI KALAU DIA SERIUS.. DIA AKAN SERIUS... DIA TEMPAT AIN MENGADU MASALAH KAT SINI... HUHU.....

Ni la kawan2 ain yang bernama LINA... untuk makluman ain bukan nye ada best friend yang ini je.... kawan2 ain yang rapat ramai lagi... tak terkira... yang lain jangan la kecik ati ek... ramai sgt kalau nk di sebut kan.... korg tetap dalam hati ain....

Thursday, March 4, 2010

...::: pengalaman yang bermakna :::...

Salam blogger...

Lama da ain tak update blog.... almaklum la test dan quiz berderet sepanjang 2 minggu nih... Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar... sebagai seorang student masalah kewangan memang tak boleh nak di elak kan... aduh gimana ni???

tak pe2 amalan berjimat cermat masih diteruskan... hm sepanjang dua minggu nih ain dapat mempelajari sesuatu yang ain nak share dengan semua pembaca ain...

Sepanjang lebih kurang 20 tahun ain bernafas diatas bumi ini... pengalaman yang ain lalui ini sangat memberi pengajaran buat ain.... dalam kehidupan seharian kita, kita sentiasa berkomunikasi dengan orang lain... tak kita la dari segi apa jua cara pon.... cara yang utama adalah dari segi percakapan atau pertuturan... jika ada sesuatu yang kita musykilkan seharusnya kita bertanya... supaya kita tidak tersalah anggapan..

Apa yang berlaku pada ain apabila ada org ini betul2 marah pada ain kerana tersalah anggap... beliau terus mendiam diri tanpa bertanya apa yang dia tafsirkan sendiri... ain pon mula tidak selesa dan kehairanan... ain memohon maaf pada dia andai ada terkasar bahasa dengan dia tanpa ain sedar.... tetapi dia masih lagi mendiamkan diri, malah lagi marah dia pada ain....

pelik...pelik....

penyelesaian nya beluai sendiri telah SMS ain dan bertanya... apa yang ain telah katakan pada kawan kami c 'B' sehingga 'B' tak tegur beliau.... ain pon terangkan la.... c 'B' tak tegur beliau sebab 'B' tengok beliau bermasam muka (moody) so 'B' takut untuk tegur beliau... then beliau plak ingat 'B' marah pada beliau sbb ain ada SMS dengan'B' untuk buat assignment.... aduh...
sanagt la TERsalah faham disini....

(FAHAM X???? hehehe)

Kesimpulannya :::

setiap apa yang kita rase ada sesuatu yang tak kene harusla kita bertanya agar tidak mengeruhkan keadaan... try to be +ve thinking person... jadi tidak lah kita memandang buruk pada seseorang dan buat kesimpulan tentang seseorang dengan mudahnya,,...
kepada kawan2 ain, terutama kawan2 rumah dan kat kelas ain memohon kemaafan andai ada tersilap kata dan terkasar bahasa....

tegurla ain dgn cara yang baik... jika ada melakukan kesilapan, sesungguh nya ain lebih senang dgn cara itu.... supaya ain dapat memperbaiki diri ain....

salam,,,....