Friday, December 31, 2010

harapan 2011

salam...

setiap manusia mempunyai azam, harapan dan impian dalam kehidupan.... ain tak byk benda nak buat untuk 2011 sebab ain masih belajar so my fokus always on my study...

disebabkan pointer jatuh terok... so mission untuk sem seterusnya adalah untuk menaikkan pointer balik,.,, nak buktikan kat mama percintaan bukan penghalang untuk berjaya... hehehe

perkara kedua nak amek lesen.. tak kira la moto or kete... klu dapat kedua2nya pon ok je. hehehe

perkara ketiga ain nak privacy.. means that nak kemas bilik belakang then nak hias cantik2...:))

perkara keempat nak main ais skate kat pyramid hehe da lame tgk org main tapi ain tak pernah main pon....

perkara kelima... nak khatam quran lagi....

perkara keenam... nak turun kan berat badan... mama da bising da... adoiiii... bgus untuk kesihatan...

dan byk lagi... tapi ini yang priority.. means paling penting adalah study.... disamping membuat orang sekeliling ain bahagia dan gembira... especially my family... insya'allah segalanya kembali tenang...

i'm not expect for this new year will be easier for me... harga barang naik... mungkin tekanan hidup tu akan terasa nak2 kami tinggal dibandar...ain tau 2011 adalah tahun yang mencabar... dan bersedia atau tidak... ain harus menempohinya dengan penuh kesabaran....

p/s : jom buka buku baru yang lebih penuh dengan ranjau kehidupan....

review 2010....

sepanjang tahun 2010 banyak perkara yang berlaku dalam hidup seharian setiap insan.. baik manis mahu pon pahit.. ia tetap tercatat dalam diari 2010 setiap insan...

bagi aku, lembaran 2010 dimulakan dengan penghijrahan aku ke Melaka apabila mendapat tawaran sambung ijazah pengurusan perniagaan kewangan... perubahan suasana belajar sangat ketara berbanding ketika belajar di perak...

dalam hidup aku.. pada awal tahun ari tu aku diuji.. diuji untuk tabah menerima kenyataan... alhamdulillah berkat doa dan sokongan rakan sekeliling.. aku bangkit dan kembali kuat menempoh segala ujian ini dengan redha...

pada hujung bulan may aku telah pon menerima segulung diploma, alhamdulillah.....

cuti semester aku di isi dengan mengambil intersesi... 1 subjek....alhamdulillah akhirnya result ku mencecah juga angka 3.....

semester baru bermula... gaya idup berubah berbanding dengan semester 1... kini duduk rumah sewa yang memerlukan aku naik bas awam untuk ke kelas.... rase seronok tapi kepenatan...

menyambut ramadhan yang sangat meriah.. kerana bazar and expo sangat2 la dekat dengan rumah sewa,... abis la duit...

menjadi wakil kelas, untuk ajk personal development, aku telah pon dipilih untuk memegang jawatan setiausaha 2, so ari2 ada meeting and at least i learn something new....

hubungan cintaku juga diuji... dan kali ini betol2 menguji kesetiaan kami... alhamdulillah dapat di selamatkan dan kini menanti ke peringkat seterusnya hehehehe.....

keluarga :
aku kehilangan 2 insan tersayang dalam tempoh kurang 2 bulan.....
pada 8 october 2010 moyang ain, hajah puteh binti bahaman telah kembali ke rahmahtullah kerana sakit tua... tidak hilang rase kesedihan, dan emosi masing2 masih belum stabil.. skali lagi kami di gemparkan dengan keadaan kesihatan atuk ain, shariff budin bin shariff ahmad yang tiba2 di masukkan ke hospital putrajaya.. hanya 5 hari di hospital.. dan beliau menghembuskan nafas terakhir pada 4.20pm 27 november 2010 kerana sakit jantung... hurmmm ni je yang ain dapat share yang lain ain rase baik ain sorg je yang tau...

Al- fatihah....

persahabatan :
apa yang ain dapat rumuskan.. buat baik berpada2 buat jahat jangan sekali.... ini buat kali ke dua ain terkene.. terlalu menyayangi sahabat itu.. mempercayai dia.. tetapi akhirnya seperti ditikam dari belakang.... hmmm terlukanya mengalahkan orang yang putus cinta.... benci betol dia kat ain... hmmmm
sometime dalam kita mengenali orang baru kita tak boleh terlalu negative thinking pasal that new person..... orang kata bersangka buruk... takut la nak amek penyewa baru yang tak kenal nanti takut dia curi barang kita.... adoiii.. kenapa perlu berfikiran macam tu...
so ain belaja dar pemerhatian ain... ohhh rupa nya ada orang masih berfikiran begini, ain ingat da masuk dunia moden ni da tak ada orang berfikiran cam tu... hurmmmm,,,,, cam tu orang yang berfikiran cam tu kawan nya memang tak berkembang dan boleh berkawan orang yang sependapat dengan dia jew...

i'm not try telling u all guys yang i ni perfect.... but sometime i life kite kene tau situasi seseorang tu memang berbeza dengan situasi kita... jangan terlalu cerewet la.. pantang ditipu la.... come on... dalam idop ni korang cakap korang pantang di tipu.... tapi korang fikir balik, korang pernah menipu tak???? time test or quiz??? hurrmmm fikir la weh korang tak kan kene tipu kalau korang tak pernah buat.. so kalau korang kene tipu jangan la cepat melatah coz korang pon buat benda yang sama cume cara yang berbeza....

pengajaran buat ain.. kekesalan,,.... segalanya ada.. kalau boleh ain tak nak da jumpe orang2 yang sikap nya begini susah nak tolerate.... ain tak pernah rase nak macam ni... slalu ada prob dengan kawan2 pon still leh bermaaf2an dan terus berkawan... tapi kali ni ain rase tak boleh.. sebab nya adalah.... i really miss my schoolmate and kawan2 dip... kami tak pernah ada puak... walaupon kami ramai.. ini la yang dimanakan sepakat..


sebelum melangkah ke tahun 2011... pada 26 december 2010 pihak keluarga wan telah bertandang ke rumah ku untuk berbincang mengenai mase depan kami... masih belum ada kata putus... pihak lelaki memberi masa pada pihak perempuan untuk berfikir...... hehehe

tahun 2010 juga, adalah tahun kejuaraan buat pasukan bola sepak negara apabila buat pertama malaysia memenangi piala AFF suzuki dengan menewaskan pasukan lawan indonesia aggregate 4-2....

2010 ain rumuskan adalah tahun yang banyak menguji keimanan ain,... terlalu banyak dugaan yang datang.. alhamdulillah atas berkat kesabaran, apa yang berlaku ada hikmahnya... anyway selamat tinggal 2010...

Thursday, December 30, 2010

2 tahun dari sekarg

"saya akan bawak awak keluar dari dunia itu...
saya akan buat awak bahagia dengan keluarga saya...
saya boleh bagi awak tempoh 2 tahun saje,,..
lepas tu yang saya tau awak adalah istri saya..."

Wednesday, December 29, 2010

Tahniah MALAYSIA...!!!!

salam,

tahniah buat pasukan kebangsaan Malaysia kerana berjaya melakar sejarah apabila buat pertama kali menjulang piala suzuki AFF setelah menewaskan Indonesia dengan aggregate 4-2...



Demam bola sepak negara semakin terase hebatnya semenjak pasukan Malaysia bangkit dari kekalahan dengan Indonesia 5-1 dalam perlawanan antara kumpulan... sehinggalah pasukan Malaysia berjaya melayakkan diri ke peringkat final sekali lagi bertemu sang garuda untuk menebus maruah negara,...

Pasukan negara yang dibawah bimbingan jurulatih K.Rajagopal, telah membuktikan yang mereka mampu beraksi yang terbaik dihadapan penyokong negara dengan menumpaskan pihak lawan (indonesia) 3-0, final 1st match di stadium nasional bukit jalil pada 26 december 2010 lepas... buat pertamakali nya penjualan tiket habis dan stadium penuh mengalahkan mase perlawanan persahabatan malaysia lwn Man. Utd.... ini telah membuktikan rakyat Malaysia kembali menyokong pasukan negara...!! tahniah buat team malaysia.. dan tahniah buat jurulatih K.Rajagopal yang berjaya meraih kembali kepercayaan rakyat malaysia untuk menyokong pasukan negara....



Mohd Safee mohd sali permain kebangsaan memakai jersi no.10 muncul sebagai hero malaya... apabila berjaya menjaringkan goal2 yang cantik pada 1st n 2nd final..... beliau juga pemain pasukan selangor menyarung jersi number yang sama dengan pemain lagenda negara Arwahyarham Moktar Dahari. tahniah, kerana berjaya mendapat anugerah penjaring terbanyak..~~~


setelah membaham garuda 3-0 di kuala lumpur... pasukan kebangsaan menghadapi banyak provokasi dari negara jiran... macam2 tomahan yang bangkitkan oleh penyokong mereka... isu leser juga tidak ketinggalan.... ada yang ckp pihak FAM guna bomoh laa... ada yang kata FAM kene saman la... tu sume cakap kosong jew... kalau la FAM guna bomoh da lama da Malaysia nih jadi juara dunia... betol tak hehehe.. adoiii... da kalah tu asek nak menunding jari jew...

tidak dilupakan kepada penjaga goal negara khairul fahmy yang bertungkus lumus menjaga gawang negara dengan hebat nya.... paling best beliau menyelamatkan gawang negara pada perlawanan final ke 2 di indonesia, apabila pihak lawan mendapat tendangan penalti tetapi berjaya ditangkap kemas oleh khairul fahmy... tahniah... anda memang hebat....!!!!

anyway.. ain juga turut sama menyokong pasukan kebangsaan dan bakal men'join' menjadi penyokong pasukan selangor musim hadapan... mission nak tgk kat stadium plak pasni.. hehehe... mase main kat KL ari tu ain tak dapat beli tiket so ain tengor kat shah alam seksyen 7.. meriah giler....!!! dan pada final ke 2 ain tgk kat syed bistro kelana jaya.... bersama my pok chik, meme and abg mie....





buat pasukan malaysia and all the crew... tahniah diucapkan semoga lebih byk kemenangan dimasa akan datang.... oleh itu wahai rakyat Malaysia.... Perdana Menteri telah umumkan bahawa 31hb dec 2010 (friday) adalah cuti umum...!!!! hooray!!!!


penantian 14 tahun...lakar sejarah 2010...!!!

Friday, December 17, 2010

kecewa~~~

salam blogger...

hari ni ain nak membebel...
di sebabkan rase sangat geram so ain tak tau nak luahkan macam mane...

ain sangat berbangga menjadi wagra UiTM tp hari ni pihak pengurusan telah buat ain rase kecewa... kisah nye begini... ain membuat permohonan pertukaran kampus.. dari melaka ke shah alam pada 1hb dec 2010 yang lalu,.. due date ialah 20hb dec 2010.. so pihak pengurusan ada dalam 19 hari untuk settled all the things...

malangnya ain sangat2 lah kecewa... apabila mereka masih tak submit document ain ke shah alam.... hari ni da 17hb(jumaat) due date 20hb(isnin) bile nye diorang nak settle kn??? ain cube hubungi person yang uruskan semua nih tapi beliau ada khusus dan staff yang lain tak leh masuk bilik beliau... so rase2 la mereka nak ke layan ain ni???????? mane leh diorang buat macam ni...

shah alam....
pihak pengurusan di shah alam sedang menanti ain nye permohonan yang sepatutnya difaxkan oleh pihak di melaka... mereka tak dapat buat apa2...

siapa boleh tolong lagi nih???? juz nk melaka submitkan ke shah alam jew.... lega la sket, then leh update dgn pihak kat shah alam jew.... rase macam nak menangis je dapat layanan yang macam ni... ni yang buat ain lagi tawar hati nak belajar kat melaka nih...

p/s : idup mesti kene pakai 'cabel' ke????

Friday, December 10, 2010

hikmah di sebalik ujian....

salam,

alhamdulillah, 10 dec 2010 adalah tarikh keramat buat semua student UiTM seluruh malaysia dan kolej2 bersekutu UiTM.. sebab ape??

RESULT FINAL DAH KELUAR....!!!!

ape yang ain risaukan adalah paper research (ain mmg tak boleh buat and ciap kua awal lg), paper international financial management (men hentam je) and derivative( mmg susah giler, tak confident) tapi alhamdulillah ain lulus.. and yang paling penting ain tak repeat killer paper nih...

LEGA...!!!!

kenapa ain cakap hikmah disebalik ujian?? hm sepanjang minggu final ain byk diuji...nak2 bile nak study.. dan time2 tu byk benda/masalah timbol.... ain akui masalah tu sgt mengganggu emosi ain... especially time paper derivative.... tuhan je yang tahu... tapi alhamdulillah ain dapat keputusan seperti yang di target.. i'm still on my track...

mungkin selepas ni, laluan lagi mencabar... ain perlu bersedia dari segi mental and fizikal...


buat kawan2 yang lain tahniah.....!!!

Sunday, December 5, 2010

hijrah

"ko slalu fikirkan masalah orang... masalah ko ada tak orang fikirkan??"

ayat ni la yang selalu bermain difikiran.... dari dulu lagi mama ain selalu berpesan... jgn terlalu fikirkan orang nanti ko yang merana.... ye tu la yang aku sedang alami.... friend is everything for me... tp lepas ape yang ain lalui.. ain cukup serik.... now family is everything for me...

family aku da banyak membantu aku untuk menuju ke menara gading.... jadi dalam keadaan dan suasana macam ni aku perlu membantu untuk suntik semangat keluarga....

orang luar mungkin boleh cakap macam2... hmmm aku da fed up dgn "orang",, golongan yang aku fed up nih diorg tau cakap je.... tapi diorg tak tau rasenye cm ne... jgn sampai aku ckp "nnt ko kene baru ko tau rase nye perit atau tak"...

ntah la mulut orang ni memang susah nak tutup... so ain amek keputusan untuk make ignore.... bialah diorg dgn idiology diorg....

aku nak bertuka angin... harap da tak jejakkan lagi kaki kat melaka... kenapa nye... ntah la.... aku mmg byk kenangan manis.. tp bile dikenang akn menjadi pahit... hmm... aku nak berhijrah... sempena maal hijrah ni... aku berazam untuk built new life with new environment... try to make improvement...

p/s: menanti kelulusan pertukaran kampus

Ujian Buat Kami....

Salam blogger....

Ain tak tahu macam mane nak mula.... since cuti ni ain tak jenguk blog kesayangan nih pon....
27NOV2010.... keluarga kami sekali lagi diuji oleh ALLAH SWT.... atuk ain telah kembali kerahmahtullah tepat jam 4.20 petang di CCU HOSPITAL PUTRAJAYA....

kisah nya cam ni....

pada hari ahad (21/11) atuk ngadu demam pada paksu... then dia balik umah rest and cuti dari bawa BAS EXPRESS.... ain tgk atuk seperti biasa seperti insan lain yang mengalami demam.....
hari isnin (22/11) mlm atuk tak balik... walaupon acu call suruh balik tapi atuk tetap tak balik....so kami semua igt atuk berehat dirumah nya di puchong....
hari selasa (23/11) petang... kami dapat panggilan dari hospital.. mengatakan atuk ditahan diwad putrajaya sebab sakit JANTUNG.... petang tu juga acu bawab nek wan ke hospital... mlm selasa lepas tgk keadaan atuk acu ckp atuk stabil.. masih boleh berckp mcm biasa....
lebih kurang kol9 lebih acu dapat panggilan dari hospital mengatakan atuk diserang strok..... kami sekeluarga bergegas ke hospital.......

rabu(24/11) atuk dilaporkan tenat.. 100% bergantung pada mesin sebab dokter rehatkan jantung....atuk da tak sedarkan diri.... kami sekeluarga dok kat spital... mama keje half day sampai kol12... pakngah pon same.... paklang yang sedang bertugas diluar negara terpakse dipanggil pulang....keluarga dari kedah & penang semua turun....

khamis (25/11) semua ahli keluarga berkampung kat rumah paklang kat kota warisan.... supaya mudah dan hampir dengan hospital.... pada hari nih atuk dilaporkan 40% bergantung pd mesin... 60% pernafasan sendiri.... hari jumaat pon sama....

sabtu (27/11) jam 4.20 ptg.. atuk da berhenti pernafasan.... dan kami bawa pulang jenazah dan dikebumikan berhampiran dengan kubur arwah moyang di Tanah Perkuburan Islam Kota Damansara,,,,...

emosi masing2 tidak stabil.... terutamanya nenek ain.... tambah keadaannya yang semakin lemah.. dan tak lalu makan,,,, hmm... semoga semua ahli keluarga tabah menghadapi segala ujian...




p/s: just want to share.... apa yang anda nampak diluaran tidak menunjukan apa yang terlukis didalaman....

Saturday, November 13, 2010

untitled

tahun ni tahun yang sangat mencabar.. banyak dugaan dtg... i must be strong ingat Allah sentiasa disisi...
pesan kawan ain, setiap ujian dari-Nya adalah menguji keimanan hambanya..... jadi ain hendakan bersabar menghadapi ujian...
ain tidak lah terlalu arif nak memperkatakan soal agama... coz i know who i am....

mungkin ape yang berlaku ni adalah dari kesilapan ain sebelum nih... sebelom ni ain bukan lah jenis nak menyesali dengan ape yang ain buat tapi kali nih ain betol2 terase ape itu erti penyesalan,...

ain tau ain bukan la kawan yang baik... tapi like everybody always used this word.. "nobody is perfect"

dalam2 sedang permasalahan.. datang 1 peluang.. yang ain rase peluang yang ini ain tak sepatutnya lepaskan... mungkin inilah hikmah nye...

Friday, November 12, 2010

Adat meminang dan bertunang melayu...

Setelah kata persetujuan dicapai oleh keluarga di pihak lelaki, wakil dari pihak lelaki yang biasanya dipilih dari kalangan orang tua-tua akan diutuskan oleh ibu bapa lelaki tersebut untuk mewakili mereka meminang anak dara yang telah dipilih. Biasanya, ibu bapa kepada anak dara tersebut tidak akan memberi jawapan yang muktamad kepada pihak yang datang meminang kerana mengikut adat, mereka sepatutnya diberi tempoh untuk memberi jawapan atau dipanggil bertangguh. Ini kononnya kerana hendak berpakat dengan ahli-ahli keluarga dan waris yang rapat, walaupun sebenarnya mereka memang sudah bersedia untuk menerima pinangan itu. Sebenarnya, adat bertangguh ini mencerminkan budaya Melayu yang amat berhati-hati dalam menentukan jodoh dan menunjukkan kesopanan dalam setiap tingkahlaku. Sudah menjadi rutin dalam kehidupan seharian masyarakat Melayu untuk tidak tergopoh-gapah dalam mengendalikan apa sahaja dan adalah menjadi pegangan bahawa setiap hal yang dilaksanakan perlu dijalankan dengan rapi dan tersusun mengikut adat yang ditetapkan.

Setelah tamat tempoh yang diberikan, biasanya 2 hari, namun ada juga yang sampai seminggu, pihak perempuan akan menghantar rombongan yang dihadiri oleh orang tua-tua yang mewakili pihak mereka untuk memberikan jawapan. Sekiranya pinangan diterima, pada pertemuan itu mereka akan berbincang tentang segala syarat berkenaan mas kahwin dan hantaran perbelanjaan majlis perkahwinan. Tarikh yang sesuai juga akan dipilih untuk melangsungkan perkahwinan. Sekiranya perkahwinan itu agak lambat dijalankan, pihak lelaki biasanya akan Menghantar Tanda terlebih dahulu kepada pihak perempuan.

Konsep Menghantar Tanda adalah diertikan sebagai “putus cakap”. Ini bermaksud pinangan dari pihak lelaki sudah pun diterima oleh pihak perempuan. Oleh yang demikian, maka penghantaran tanda daripada lelaki kepada anak dara yang bakal dikahwininya akan dilakukan melalui upacara bertunang. Upacara ini membawa pengertian bahawa anak dara tersebut sudah pun dimiliki dan kini dipanggil tunangan orang. Tanda yang dihantar oleh lelaki tersebut mengikut adat lazimnya adalah sebentuk cincin sahaja, iaitu cincin berbatu intan atau berlian, besarnya mengikut citarasa dan kemampuan ibu bapa lelaki tersebut. Namun begitu, bagi masyarakat Melayu, selain cincin, beberapa barangan lain turut diberikan seperti sepasang kain dan selendang, selipar atau sepatu, kuih-muih, manisan, dan yang paling utama dan dianggap sakral, sirih junjung. Semua hantaran akan dihias dengan cantik dan menarik serta akan dibalas oleh pihak perempuan sebagai tanda setuju menerima pinangan. Jumlah hantaran yang dihantar oleh pihak lelaki akan dibuat dalam angka ganjil dan dibalas lebih oleh pihak perempuan, selalunya sebanyak dua dulang. Contohnya, jika pihak lelaki memberikan 7 hantaran dulang, biasanya pihak perempuan akan membalas 9 dulang. Hantaran dari pihak perempuan biasanya berupa sirih junjung, sepersalinan baju melayu, capal dan kuih-muih.

Sekiranya dalam tempoh menunggu diijabkabulkan, ikatan pertunangan diputuskan oleh pihak lelaki, maka cincin dan segala barang hantaran tidak boleh diminta semula dari pihak perempuan. Berbeza pula halnya jika ikatan pertunangan diputuskan oleh pihak perempuan. Jika ia diputuskan tanpa sebarang sebab yang dapat diterima umum, maka pihak perempuan hendaklah mengembalikan semula segala hantaran yang telah diberikan oleh pihak lelaki itu dalam nilai sekali ganda banyaknya atau harganya.

Selain dari adat pertunangan yang disebutkan di atas, terdapat 2 lagi cara pertunangan yang juga wujud dalam adat resam Melayu, iaitu :

• Pertunangan yang dilakukan oleh ibu bapa kedua-dua pihak sewaktu anak mereka masih kecil lagi, dan ini tidak memerlukan penghantaran tanda. Hal ini berlaku mungkin kerana ikatan persahabatan yang erat dan mesra di antara ibu bapa kedua belah pihak dan ikatan itu diharapkan dapat merapatkan lagi ikatan silaturrahim antara mereka. Pertunangan yang demikian biasanya dihormati dan dilangsungkan sehingga kedua-dua anak itu berkahwin.

• Pertunangan mengikut wasiat salah seorang daripada ibu bapa yang telah meninggal dunia di antara dua buah keluarga. Ini juga tidak memerlukan penghantaran tanda dan biasanya diakhiri dengan ikatan perkahwinan.

Thursday, November 11, 2010

sorry for the wrong thing that i've done..

banyak gak pandangan yang ain terima effect dari entry ain 'trouble is a friend or friend is a trouble'... atas nasihat seseorang ain sedar akan kesilapan sendiri.. ain juga melakukan kesilapan..

betol kata orang hari ni kite wat orang sok2 kita plak yang kne... now i know the feeling... sorry to those yang pernah berada ditempat ain sekarang.... i know how it feel....

i want to be optimist... think positive... semua ni ada hikmah... lagi jauh ain lari lagi byk masalah yang datang.. so i need to face it all...

to all my friends i apologized on what i say before or what i did before... bile ikut hati ini la jadinye... kata2 yang dikeluarkan dari mulut ain tanpa berfikir secara waras... yang ain fikir time tu hanya nak melepaskan ape yang terpendam... tu je... so sorry if ada pihak2 yang terasa... ke ape kew... ain mintak maaf sangat2....





setiap manusia tidak perfect.. betol kata2 ada seorang kawan ain nih... kadang2 kita terlalu melihat kesalahan orang lain sedangkan kita tak sedar sebenarnye kita pon buat benda yang sama... mengucap ain.... mengucap... kata2 tu sangat memberi kesedaran pada ain... thanks.. mungkin kata2 itu tidak ditujukan pada ain tapi alhamdulillah setelah bermuhasabah diri ain sedar kesilapan diri ain....

disebabkan belajar Personal Development so now i need to make self-improvement..
hehehe.....

Kesudahan... "Game Over"

apabila membaca statement ku.. kata2 ku... pendapatku... luahan ku mungkin ada yang terasa hati.. marah.. geram.. mengambil iktibar... memberi pendapat, sokongan.. mcm2 lagi la....

maka dengan itu ain kne blaja menerima kritikan... ape yang penting.. 'game over'
now i know blog bukan la tempat yang baik nak luahkan segala2nya... i should find another way...

(>.<)
p/s : i'm sorry mom i cannot be a good daughter to u.. but plz jgn sampai gadai barang kemas...

Wednesday, November 10, 2010

i know it

i read it..
i know it...
i just be silent...
coz i know i can't be perfect...
i read what they write..
let me off right here...

me,

:((

Malaysian University English Test (MUET)

Oh MUET... why u are so late...???
i can't wait to meet u...

Monday, November 8, 2010

Final Vs Korea

huhu

ain nak tanye la brape ramai yang time final mesti khatam cite korea... huhu??? ia seperti satu tren ain tgk... ain igt tabiat ain jew.. rupe nye dak2 kat melaka nih pon gitu gak huhu...
ain mase study week sempat kat khatam 1 cite iaitu 'Playful Kiss'



cite ni adaptasi dari komik jepun yang bertajuk 'itazura na kiss'... cerita drama jepon pon ada dengan tajuk yang sama... kemudian taiwan plak kua dgn tajuk 'its started with a kiss' yang ni ain tak tengok lagi.... pada bulan september playful kiss telah ditayangkan di korea dan dijangkan tahun depan masuk la Malaysia... huhu pe yang penting ain da tgk same dengan orang2 kat korea hehehe..... cite nih mmg menjadi kegilaan sebab hero... ye of course sebab hero yang cute tu.. kim hyun joong yang before nih belakon dalam Boys Over Flower...
ain suke perwatakan nye yang pendiam muke serius... ain suke orang mcm tu... pendiam dan muke serius bukan bermaksud sombong atau garang tapi dia hanya akan bercakap benda2 yang bukan merepek.... pastu klu dia senyum... peghhhhh.. cair wooooww...!!! hehehe

Kim hyun joong merupakan ahli kumpulan SS501, beliau baru berusia 24 tahun....


kim hyun joong yang di tengah2


cm ne ain tengok cite yang baru release kat korea nih dengan pantas iaitu melalui online... di www.dramacrazy.net bile la agak nye SS501 nih nak dtg Malaysia... huhuu

Zoo Melaka a.k.a kisah cik nab part2

Assalamualaikum,

ok seperti yang dijanjikan, ada kesinambungan dari kisah cik nab part 1...
klu mase part 1 ari tu ain cite pasal pegi bersukeria kat melaka wonderland.. now ain nak cite ain pegi wat hikmat masyarakat kat zoo melaka... program ni under Kemahiran Insaniah (KI) uitm.. apa tu KI hmm panjang nak cite yang pasti ia wajib dan ada markah... huhu

2hb october 2010 (sabtu)
BBAF 3D telah menyertai 1 rombongan ke zoo melaka... kami bergabung dengan dak2 kelas BBAF2A,BBAF4A & BBAF4B... mmg happening coz tema baju kami 'merah'.. hhahaha yang pasti kami bukan bertujuan untuk buat perhimpunan penyokong taksin hehehe
ape yang kami kne buat iaitu menanam pokok disekitar kawasan zoo. huhu best mmg best....


ketika berkumpul di KBM




sebelum memulakan aktiviti mari berposing....
nak tgk gambar lagi di facebook


3hb october 2010(ahad)
BBAF 3D ada plak KI sesi ke2 iaitu aktiviti dalam kelas.. ada yang panggil program 3p.. ada yang panggil LDK tp kat sini panggil PPKP stand for apa ain pon x sure..... dari pagi sampai petang... penat memang sangat penat... tp pe yang penting dapat input... huhu dak2 kelas ain tu mmg sporting giler r suke sgt kat diorg.....dalam tgh rest sempat lg mereka bergambar... nmpk sgt sume gile glamm.. hehehe....


9hb october 2010 (sabtu)
sepatut nya ain ada aktiviti explorace anjuran program FINEST yang dulu dikenali sebagai FIASSO (Finance Association)...tp ain tak dapat join coz ain terpaksa balik ada kematian... ain pon tak igt tempatnye kat mana tapi dgn menyaksikan picture diorg mmg ada lumpur sume...huhu tema baju untuk student part3 warna 'kuning' hehehe mmg terbaikkkk.... cian kawan2 ain coz ain dengar citer ada yang hilang kasut mase meredah lumpur.. huhu sabar ye korg...


10hb october 2010 (ahad)
tak hilang penat lagi ni ada lg satu aktivity yang ditutut dalam course work Personal Development (PD) iaitu Larian Hijau : Sinari Bumiku Melaka. yang melibatkan pelajar2 yang mengambil paper PD dari pelbagai program... aktiviti yang ain menjawat jawatan setiausaha 2.. tp ain tak dapat hadir sama memeriahkan aktiviti ni...
aktiviti komuniti ini dilepaskan di UiTM KBM sampailah ke kampung padang temu.. dan kawasan berkumpul disekolah kebangsaan padang temu.. ada beberapa aktiviti yang telah dijalannkan seperti membersih dan menanam pokok dikawasan perkuburan serta ada tahlil ringkas yang diketuai oleh Datuk pengarah. kemudian di sekolah ada aktiviti mewarna bagi pelajar sekolah, juga pada waktu yang sama kami mengutip barangan kitar semula... untuk berbakti pada sekolah kami telah pon mengecat semula bangunan dewan lama dan kami hiasi dengan mural... aktiviti gotong royang diadakan disekitar sekolah juga penanaman pokok...
tema baju kami 'hijau pucuk pisang' huhuhu pe2 pon tahniah pada semua AJK yang telah pon berkerja keras selama 2 minggu untuk jayakan aktiviti ini...


2 minggu yang tiada weekend and akibatnye test ECO556 - managerial Economic 7 orang je yang lulus then the balance failed dengan jayanye.. hehehehe....
byk yang ain dapat.. bertambah bilangan kawan ain... seronok tapi dalam keseronokkan ada kesedihan :)) kawan2 thank a lot....

Saturday, November 6, 2010

Al-fatihah

assalamualaikum,

pada tarikh 8/10/2010
keluarga kami kehilangan seorang ahli keluarga yang telah kembali ke pangkuan Allah SWT..

PUTEH BINTI BAHAMAN
moyang ain...
beliau menghembuskan nafas terakhir disisi mama ain ketika azan magrib berkumandang dirumah sungai way...kerana sakit tua.

Jenazah dikebumikan ditanah perkuburan islam kota damansara, petaling jaya.

semoga roh arwahyarhamah bersama orang2 yang beriman,
Align CenterAl-Fatihah

Tuesday, October 19, 2010

Ain Faizah saeng-il chugha

dalam kesibukan,... bulan puasa plak tu.....
kawan2 ain telah merancang 1 birthday party untuk ain...
waaahhh best nye,,,...

location : PIZZAHUT JJ aeon melaka.
date : 3 sept 2010.
participant : Huda, noody, ann, fiza, mun, sue, fisa, aten and aween.....

lina x dapat join sebab pakcik dia meninggal dunia.. so dia terpakse balik pilah.....
to my frenz thanx a lot... muaxxxx.... xoxo...
syg kamu semua......

clik-clik




kawan2 ku tq


aween ada gaya2 diva.. >.<



yummy...!!!



Diva2 dan ......


clik-clik part 1


gmbar kenangan bersama patung pink
sebelom balik.....




teruje nye....!!!!!




ini patung oren knape berdiri tgh2...
tepi2 orang nk amek gmbar...

kisah cik nab part 1

Salam, ain da berjanji nak ceritakan pada semua....

to my silent reader... now i'm back....
semester ni memang sangat busy... ain dilantik sebagai setiausaha II dalam program "sinari Bumiku Melaka" dibawah personal development part of my course work.. and i need to manage with others student.

dalam hal itu, seorang dari ahli rumah telah pon mengambil keputusan utk keluar rumah kerana sebab2 tertentu... hmmm impak nye.,, duit rumah sewa semakin tinggi utk setiap seorg....

Aktiviti semester nih dgn dak2 rumah yang paling terbesar ialah kami pergi ke MELAKA WONDERLAND... he3... ini kerana kawan noody , fikah yang dari kuala pilah datang ke melaka bawak kami g jejalan.. happy wehhh......... kami berendam dari kol 10pagi sampai kol 4 ptg.. balik2 je trus tidow.. tapi dak2 nih sempat lagi g jongker walk kol 10mlm... tinggal ain and lina jew kat umah time tu... mmg x larat la... kepenatan....

anyway thank to fikah.........

mase bulan puasa ari tu, pikah dtg lagi dgn kereta baru nya..... dia ajak kawan dia lagi sorg yang ada kereta PAAN,... salam perkenalan to PAAN... paan yang tinggal di masjid tanah kalau tak silap la, then dia dtg naik kereta kancilnye... pas berbuka tiba la mamat tu depan umah kami.... ape yang malangnye.... tiba2 Paan cakap... "korang kne tolak la kreta ni"

APPEEE.....!!!! TOLAK KERETA...???

nasib baik dia bawak kancil.... da la umah kami time bulan pose ada expo ramadhan... sanagt busy... penat da cantik alih2 kne tolak kreta.... igt nk keja cite movie kol 10.30pm last2 x sempat so kami amek tiket kol 12 lebih... midnight gak yang kami tgk...... berbaloi gak la.... anyway thank to Paan... lain kali bawak la kreta kebal bia terbakar lemak aku tolak kreta ko... he3......


my story will be continue~~~~

i'm back!!!

Salam,

lama da jari ni tak menekan2 papan kekuncin ni laju2....
da lame juga ain tak story mory kat blog kesayangan nih...
da bersawang da....
now ain akan crite dari A samapi Z ape yang berlaku dlam idop ain....

........

Wednesday, August 25, 2010

Semakin busy

Salam blogger....

hm.. lagi 2 minggu nak raya ni ain semakin busy nak2 da nak balik raya ni... byk sgt test la.. quiz la... presentation la... event la.... arggghhh letih nye.... mase ni la effort kne berada di tahap maximum.....

semua orang punye mood pun da berubah.. mood raye..!!! ho ho ho balik kampung....!!! alamak...!! ain baju raye pon xde lagi nih... mcm mane nih??? hmmmm agak2 ada x org nak bagi ain hadiah baju raya??? hm pe2 pon ain akan pulang ke pangkuan bonda tercinta pada 4 sept nih....

then harap2 dapat berjumpe dgn my 'pokchik'. pokchik??? he3
untuk pengtahuan umum.. kami da sambung balik.... alhamdulillah....

Tuesday, August 10, 2010

~Alaihai~

Salam,

hm ain nak cite nih... lepas 1 masalah datang la 1 masalah... cume terpulang la pada individu nk menerima masalah tu dan menyelesaikan nye bagaimana....
hm... sepanjang ain hidup ni klu ain ada masalah, ada akan tanya mama ain dulu.. mintak pendapat dan nasihat... tu pon klu hal personal la... klu ain ada prob dgn kawan pon bile da betol2 besar baru ain share dgn mama ain.. tapi mama ain juz bg nasihat ape yang perlu ain buat... mama x pernah pon nak masok campor hal ain....

p/s : kita da dewasa... klu leh cube belajar buat decision sendiri... jgn la susahkan mak ayh kite... kesian diorg sepatutnya diorg da x perlu nk byk2 risau pasal kita sbb kite da besar n da boleh berdikari.... tugas kita sekarang adalah utk menyenangkan hati mereka.....

semoga dibulan yang penuh dgn rahmat ini membawa byk erti untuk setiap insan.... selamat menyambut ramadhan al-mubarak... dan selamat berpuasa~~~

Keletihan melanda diri

salam,

hmmm klu nak cite pasal letih.. mmg tak akan habis pon... malas "letih" tu sering di berikan untuk alasan menuntut ilmu... hmmm....
sekarang ni ain betol2 rase letih.... ain sedang letakkan effort ain di tahap max.... semester nih ain involve to manage community service... alhamdulillah event ini insya'allah akan berlansung pada 9 oct 2010...
but..........
ain ada dgr yg student finance kne manage event untuk rumah terbuka pula.... aaarrrgghhh... time management sgt penting skrg nih.... hmmmm quiz, test pon da x lama da.... alhamdulillah ini bukan lah pengalaman pertama ain manage event b4 nih ain pernah join to manage FESKEM (festival kemerdekaan) di uitm perak... at least i have some experience....
penat ke letih ke mmg tak payah la nak ckp....

anyway to my secret reader.. hope u enjoy... hehehe :))

Saturday, August 7, 2010

Perlu kew???

salam...

nak update story nih... adui da mcm cik nab da ain nih... atas permintaan seseorg.. ain kne update la blog nih (hehe mun..mun).... about my relationship... now me n pokchik still keep in touch.. but we need some time to become a couple.... we ok then.....

ni nak cite pasal ada seorg lecturer ain... ye ain tau tindakan ain cite kat sini tak elok... tapi ain juz nak share something.... as pendidik ape yang orang akan fikir "mereka mempunyai sikap yang harus dicontohi" ye btol tu... sampai sekarang ain ada ramai guru2, pensyarah2 yang ain jadikan contoh untuk naik kan semangat juang ain..

ain x nk mention kat sini ada lect ain ni ngajar paper ape... tp mase mula2 b4 ain masuk kelas lecturer nih da ramai senior ckp pasal lecturer tu...ada yang kata dia fussy la... ada yang ckp dia bias la.... ada yang kata dia sinis terlampau... hmmm now ain yang kne... one of my classmate anak "datok".. n once lecturer tu da tau sket2 soh that person jawab.. salah pon tak pe.. dia x marah pon.... bile time ain je salah rumus dimarah depan kelas.,... perlu ke nak malu2 kan anak didik dia 1 kelas??? pastu bile ain nk jawab soalan dia sket pon x pandang kat ain... adoiyai... tak best nye kelas mcm ni........

kawan2 yang lain pon da mula nmpk yang lecturer tu bias.... hmm mcm mane nih?? kadang2 perkara2 mcm ni la salah 1 sebab leh kantoi paper.... hmmmm.... risau2...

Sunday, August 1, 2010

hidup ku menjadi 1 dendam...

Salam,

setelah ape yang berlaku dalam kehidupan ain.... yang tak pernah kering dari ujian.. kali ni ain menempuhi 1 lagi ujian yang besar yang melibatkan perasaan.. tak tau dimana silapnya ain terus tertanya2.. adakah sebab insan ke3?? hm ntah la... hati sangat sakit... lagi sakit jika mengenangkan janji2 manis nye.... mama, tentu mama kecewa.... untuk pertama kali mama tnyekan perasaan ain...
of course for this month ain x ok... tp ain perlu kuat semangat... mmg susah nak terima apa yang dia buat pada ain... susah senang kami bersama... adakah sebab jarak kami?? ntah la,,,,...

melihat org lain, ain rasa bahagia... tp bila mengenangkan diri sendiri ain rase sgt sakit.... its really hurt..... kawan2 dia seolah2 menyokong perbuatan dia... adakah aku nih sgt menyusahkan dia??? bia la sume org igt ain jahat.... ain terokkkk.... i'm not perfect as others... i'm not pretty as others...

langkah2 kehidupan ku harus diteruskan.... ain akan melupakan segala yang lepas... ain nk kenal dgn ramai orang.,... ye la sepanjang ain couple ain x pernah pon kua dgn orang lain.. nak men msg pon x pernah..... ain sgt x reti nak berkawan dgn org lelaki.... he know that...

now... time to walk with smile... and focus on my study....

to him : sy x akan maafkan apa yang awak da buat pada sy..... sy akan buat awk menyesal sbb tggalkan sy.... i'll prove it......!!!!

Saturday, July 31, 2010

...::: Cintaku berakhir disini :::...

salam......

hubungan yang terjalin lagi sebulan je nak cecah 3 tahun namun ia berakhir disini... rizwan a.k.a pokchik membuat decision 'berpisah'...
ain x tau nak ckp mcm mane.... sedih mmg sedih..... sakit mmg sakit.... tp hidup tetap harus diteruskn... bia org tgk aku seperti xde pe2 pon... senyuman yg terukir dibibir tidak mempamerkan kelukaan dihati.... hati ain sakit sgt... tp ain sedar i have something to do in my life... study.....................

katanya jika ada jodoh.. adalah... tetapi jika tiada maka tiadalah....
haruskah aku menunggu dia????? atau haruskah aku mencari pengganti???? mungkin tidak.... ntah la.... aku hanya berserah pada takdir.....

mood : sad~~~

Friday, July 30, 2010

i'm back...!!!

salam blogger...

sorry la coz da lame x story mory kat cini... sejak masok semester baru nih ain xde update story pon kn....

nak mula kan dgn cite ape??? ok la...

NEW LIFE....
skrg ain x dok kat hostel da... skrg ain dok kat umah sewa kat taman cempaka..... berhampiran dgn melaka sentral... hmmm nak balik pon senang.. tp x gk balik2.... fasiliti mmg best la kat sini... tesco dekat,... jaya jusco dekat... mydin dekat.... ape lg... nasib la gaint jauh.. hehehe....
ape yg berbeza nya tentang idup baru ain nih... ain g kelas naik bas awam... yang bertambangkan rm0.70-rm1.00....bergantung pada jenis bas~~~
pastu klu ada time rest mase tgh ari tu x leh la nk balik mcm last sem... so ain n huda stay la kat Kampus Bandaraya Melaka(KBM)... portnya kat library... hehehe~~~

STUDY.....
this semester cm last semester.... 7 course yang ain amek but only 5 paper yang ada final exam,... 2 paper 100% theory which is paper research.. and peper personal development... hmmm paper managerial economic is totally calculation like add math.... international financial management more to currency... derivative is more to future and option... ape yang wat ain rase kelakar... mase diploma dulu ain extend sbb paper investment.. tp smbung degree finance ni lg detailed ain blaja about investment... hahaha...~~~
so for this semester ain ada 2 paper language... 1st as last semester my 3rd language FRENCH 2nd level.... and BEL (english) - public speaking....

PROJEK....
this semester for personal development ada big projek... ain as class representative kne la jd majlis tertinggi to organized all this.... and baru2 ni ain dengar dr lect ain.. for student finance yang amek per.development kne organized jamuan rumah terbuka hari raye KBM... waaaaa....!!! so start from now mmg ain bz... sbb tu la ain jarang2 bukak blog ain.... nak balik umah pon susah asek ber'meeting' jew.....~~~~

actually byk lg ain nk cte tp ain cite next entry la....~~~

Wednesday, June 16, 2010

tag from nana plak....

Huhu... letih gak nak melayan tag2 nih tp... pe kan daya hehe ramai peminat he3~~
eeuuuwwww..~~~

ok tag nih dari :
NANA CHAN.....

List 5 interesting fact about the person who tagged you.

*** cantik
***Lincah
***Periang
***baik hati...
***Penyayang...

5 interesting fact about me and hobbies.

*** klu ditanya hobi... tidow la pe lagi... hahahaha.... x pon layan FB....

*** ain yang manje & kuat nangis...
***Huda kata ain nih sengal sbb mudah dibuli..
***ain sgt syg sama pokchik....
***Suke gelak... gelak... gelak.. n gelak.....
***Tak suke melayan mereka yang masih berfikiran seperti kanak2 yang mengutama kan sesuatu ciri2 dlm diri seseorg utk menjadi teman atau kawan atau sebagainya la... sebab in this world nobody is perfect... tinggi mana pon kedudukan... tinggi mana pon pelajaran... sebagai manusia biasa dan hamba kepada sang Pencipta kita adalah sama disisi nya.... jadi tak perlu bermain dgn agenda sendiri....

5 lucky recipients & description.

*** ok 1stly nk hug my nana chan gak... hehe~~~~ miss u too nana....!!!
*** ok 2nd... ain pon da byk tag org so da tau da mereka mesti penat nk kne tag2 nih kn... so ain open la tag nih.. sapew2 my follower nk amek tag ni sila kan jangan malu.... he3~~~

...::: Permulaan Yang Baik :::...

Salam Bloggers...

Actually cite ni harus di story kan mase 11hb lagi... tapi mase tu blom ada mood nak mengarang... hm jadi ain mulakan la dgn menjawab tag2 yang diberi oleh rakan blogger yang lain....

PERMULAAN YANG BAIK....

ape dia nih????

10 june 2010... tarikh keramat bg pelajar UiTM dan juga Kolej Bersekutu UiTM... Alhamdulillah ain dapat mencecahkan CGPA untuk semester 1 degree dengan 3.0 pointer....

1st time ni.... mase diploma dulu mmg tak pernah rase la GPA/CGPA angka 3.0 ni,,,,.....
alhamdulillah..... dengan memperoleh GCPA yang sedemikian membuatkan ain bertambah semangat dalam meneruskan perjuangan...

go go.. ain..!!!!

Tuesday, June 15, 2010

...::: After tag then i got award from etty :::...

Salam bloggers....

Hm bru pas kne tag now i got award plak from miss etty... huhu anyway thanx la bg award nih ek.....



cantik kn??? haha A+ ciap....

1/ What do you feel to know that you got this award..
*** terharu.... xsangka..... hehehe + happy :)

2/ List down 7 blogs that deserve this award..

1. nana chan
2. saini
3 my pokchik.
4. tim.
5. geeds.
6. fareez.
7. ayu

tag from tim...

What is your current obsession?
+++spongebob...!!!!!!!

What are you wearing today?
+++tshirt + slua pendek... he3~~~

What’s for dinner?
+++menu dikedai bundung...

What would you eat for your last meal?
+++Pisang goreng import dari taman cempaka... hahahah

What’s the last thing you bought?
+++Pisang Goreng...~~~

What are you listening to right now?
+++Bunyi amaran virus pada my lappy... hahaha..... yenna~~~

If you could go anywhere in the world for the next hour, where would you go?
+++huhu i nk g korea wit my hubby... jejalan kat sane.... hmmm best nye~~~~

Which language do you want to learn?
+++now i learn french but later i want to learn korean.... hoyeah~~~

What do you love most about where you currently live?
+++boleh tidow dgn senang hati tanpa ada sesape yg marah hahaha..>~~~

What style is your current home decorated in?
+++tak de style pon... dok hostel...

If you were a time traveler what era would you live in?
+++Zaman batu kot... an an an.....

If you could do are be anything (career wise) what would you be?
+++ mase kecik dulu sibok nk jadi tentera laut(TLDM).. bile mama tanye kenapa i pon cakap sebab baju tentera laut cantik... he3 pastu naik sekolah menengah da tuka plak... nak jd dokter... wah cm hebat...tp subject science xpnah dapat A.. sedar akan hakikat tu then tuka nak jd akauntant... hehe igt senang...
know i have my own plan.. sma ada jd guru lepasan ijazah atau jd lecturer berbakti pada UiTM....


What is your favorite color?
+++actually purple.. but kbykannye pink... hahaha~~ musykil gk nih

What is your favorite piece of clothing in your own wardrobe?
+++ hmmm ntah la....~~~

What were you doing ten years ago?
+++at sk sg way... in standard 6...

What is your favorite sound?
+++sound or song??? hmmmm remix may b~~

Describe your personal style?
+++masuk air..+ caring+ loving+ kuat nangis dll

If you had RM3000 now, what would you spend it on?
+++buy new Hp.. huhu balance go holiday wit my friend... ejoy at genting... buy new cloth... lepak2... blaje family sume mkn... hehe~~~

What are you going to do after this?
+++study coz my final exam for intersession is coming soon....

What are your favourite films?
+++ of course the bujang lapok from P.Ramlee films... and the laters is Price of Persia..

Your favourite books?
+++ Book??? huhu malay novel from alaf 21 and buku prima~~~

Do you collect anything?
+++collect what??? i'm not sure...

What makes you follow a blog?
+++ juz to add some information and may be to up date news from friends(how their life now)..

What was the most enjoyable thing you did today?
+++merempit dgn ann kat sekitar bandaraya nih hahaha~~~

What makes you comment on a blog?
+++ sharing pendapat....:)

What is your favorite thing to do when you have some free time?
+++ tido hhahah... Tu je ada mase nak rest~~~

Now it's my turn to tag 5 people!

1.geeds
2.nana chan..
3.my pokchik..
4.etty
5.dieya.







Thursday, June 10, 2010

2nd tag... but from my dear....

da lama tak men tag2 nih....

1. Adakah anda rasa anda hot?
*** he3... may be he always said that... he3 :)

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang?
***


3. Cerita pasal gambar ni?
*** hm baru lepas konvo dip pada 29 mei 2010... and in this pic i'm wit my love.. he3

4. Kali terakhir makan pizza?
***hm bulan 3 kowt dgn my best friend nurlina... he3

5. Lagu terakhir anda dengar.
***6ixth sence - tak bisa memilihmu

6. Ape yang anda buat selain selesaikan tag ini?
*** nak tido.. hehehe sok ada kelas

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
*** hm so far rasenye sume panggil ain... klu ada pon yg lain sket panggil eza.. hm tp baru ni dak2 rumah panggil ain garfield... kucing gemuk yang pemalas.... hahahahaha...
ain x mcm tu la... ain manje je... hehehe

8. Tag lagi 5 orang yang nak kena tag?
*** nak tag org yang da kene tag.. x peduli...
1. pok chik... [my hubby]
2. Fareez..
3. Etty...
4. dieya
5. annas.

sila2 jalan malu2.. he3..

9. Siapa orang no 1 dengan anda?
*** my special bfriend... he said i'm da 1 who he love so much and never ever had replacement of me... :) he3

10. Katakan sesuatu kepada orang no 5.
*** annas, lama x dgr cite...~~~

11. No 3 ada hubungan dengan siapa?
***etty dgn junior kat perak... jeng3....smoge bahagia hendaknye...

12. Bagaimana dengan orang no 2.
*** hm ntah la.... ta tau la... kalu tau pon x knal kowt he3...[fareez ada ke gf..tell me]

13. Kata kata cinta kepada orang no 4?
***dieya, rindu kamu bangat... baju yang ko jahit tu aku da x leh pakai.. sorry my dear.. he3

14. Berikan 5 fakta yang anda tahu mengenai orang yang anda tag.
*** the no.1 is my hubby... dia sgt baik n memahami... sporting.. susah nk dpt insan seperti dia yg tak mengongkong...
***Fareez is my friend, kenal mase join rakan muda... hm perasan lebih mamat nih.. he3 [jgn marah ye fareez] wish u all the best..!!!
***etty yg comey...!!!!
***dieya si periang...!!!
*** annas hm......he3

special tag.... Award Penyayang

SALAM....

today i check my blog and i was tag by 2 people.... but yang first ni tag nye sgt special...
nama ain and this little cute girl is da same...


comel kn....


Anak Comel ini namanya airen nurain bt nazemir. panggilan manja ain. adik ain berumur 3 tahun. anak comel ini mengalami masalah kesihatan yang memerlukan kita membantunya.

BANTUAN MENAMPUNG KOS PERBELANJAAN RAWATAN DIALISIS CCPD

pada 13hb april 2010, adik ain telah dirujuk dari hospital besar tengku ampuan rahimah,klang ke wad unit rawatan rapi (ICU) hospital selayang. pada waktu itu adik ain memerlukan bantuan pernafasan dan juga rawatan haemodialysis (cuci darah).keputusan darah menunjukkan bukti darah adik ain kotor didalam tahap merbahaya dan perlu di cuci dengan segera.

Adik Ain telah dikeluarkan dari ICU hospital selayang selepas 4 hari dan telah menjalani rawatan haemodialysis selama 4 minggu tetapi buah pinggangnya masih belum pulih.

pengambilan tisu daripada daripada buah pinggang awal bulan mei m
enyatakan bahawa kerosakan ini kekal dan tidak mempunyai peluang cerah untuk pulih.

keputusan telah dibuat untuk mendapatkan rawatan dialysis dalam bentuk CCPD.CCPD bermaksud kaedah mencuci melalui peritoneal dialysis tetapi ia perlu dijalankan pada waktu tidur selama 8 hingga 10 jam sehari. kaedah CCPD ini memerlukan mesin cycler yang disewa dan penukaran tiubing pada setiap malam.

kaedah haemodialisis pula membebankan keluarga kepada encik nazemir. jika kaedah ini dilakukan maka, perbelanjaan ulang alik dari klang ke hospital selayang memerlukan lagi satu kos tambahan.

pakar yang merawat adik ain menyarankan agar kaedah CCPD lebih sesuai untuk kanak-kanak kecil seperti ain, berumur 3 tahun dan beratnya sekitar 12 kg sahaja.

kenyataan diatas aku ambil daripada surat rasmi pakar yang merawat adik ain.iaitu dari
dr wan jazilah wan ismail
no pendaftaran penuh : 27343

ketua jabatan pediatrik dan pakar perunding buah pinggang kanak-kanak
hospital selayang
lebuhraya kepong selayang
batu caves 68100 selangor.
email : wanjazilah@selayanghospital.gov.my
konklusi kepada artikel penting ini.
1) keluarga adik ain memerlukan bantuan kewangan untuk bayaran kos CCPD
2)surat-surat rayuan telah dihantar kepada beberapa agensi.jawapan dalam proses
3)dokumentasi surat rasmi/masuk wad/sebutharga dll yang berkaitan ada banyak.namun gap telah lihat dan menyimpan kesemua salinannya.tak sempat scan pasal banyak sangat.
4)mohon yang bermurah hati menolong meringankan beban keluarga ini.
5)mohon bloger/pembaca link dan sebarkan artikel ini kepad
a rakan.

hubungi bapa adik ain :
en nazemir 012 620 7010 untuk menghulurkan bantuan atau sumbangan boleh terus disalurkan kepada akaun bank islam beliau. 120100 2463 6941



kecian ain tengok adik kecil ini... terus terang ain katakan ain tak mampu nak membantu kanak2 ini kerana ain sendiri pon masih ditanggung mak ayah... ain hanya mampu menyebarkan berita tentang adik kecil ini sahaja sebagai bantuan dengan harapan agar ada yang mampu membaca blog ain....

kepada kawan2 atau follower ain yang membace entry ini... tlg sebarkn sekurang2 nya kita dapat membatu anak kecil ini....
ain doakan semoga anak kecil ini cepat sembuh.... amin...

Thursday, June 3, 2010

My Convocation Day....

Salam,...

Inilah hari yang ain nanti2 kan setelah bertungkus lumus 3 tahun setengah...
iaitu DIPLOMA PERAKAUNAN... sempena istiadat konvokesyen UiTM yang ke-72.
walaupun tak graduate on time.. tetapi masih boleh dibanggakan.. kenapa??
bialah ain je yang tau....

sepanjang hari bersejarah dalam hidup ain ini berlangsung..
ain disaksikan oleh puluhan ribu ibubapa... serta warga UiTM yang lain...
turut berada disisi... mama, nek wan, adik2 dan juga my POKCHIK..
nek wan dan adik2 dok luar je... and wan n mama dok dalam...




Selepas tamat sahaja majlis.. ain pon berusaha mencari keluarga ain...
ape yang tak best ain tak ramai jumpe member ain amek gambar baling2 topi...
hehehe tak pe.. degree nanti ain upah orang amek gambar ain... hehehe...


yeah wit my mom....


wit my bro.....



my love, grandma...



hm kalau wan pon ada tipu la ain x amek gmbar dengan wan kn kn...

Anyway.. kejayaan ain hari ini bukan la hasil usaha ain seorang... kejayaan ain hari ini adalah sokongan dari keluarga.. kawan2 yang membangkitkan semangat juang ain...
En.OZ yang memberi kata2 hikmat pada ain dan membuatkan ain terus menjadi seorg yang optimist... para pensyarah UiTM seri iskandar fakulti perakaunan kerana tunjuk ajar mereka kini ain memiliki segulung diploma..

Kebanyakan nya hasil kejayaan ain hari ini adalah dari kata2 para pendidik.. pesanan mereka menjadikan ain yg sekarang...
andai dapat peluang ini ain mahu sampaikan berita ini pada guru sekolah rendah ain..
iaitu PN.MAZNAH BINTI MOHAMMAD...
sebab ain kini berada sama taraf dengan yang lain.... walaupon tidak setinggi mana...

ramai sangat insan2 penting dibelakang ain...
jadi jika masih ada mereka yang tak suka pada ain kerana ain ini siapa...
tu da menjadi adat dunia... sikap manusia yang suka sgt menjatuh kan kaum sendiri...
ain berpegang pada kata pensyarah ain...
"manusia akan pandang kita kerana ilmu yang kita ada" terima kasih En.Zoolhelmi..
kata2 ini sgt memberi perangsang pada ain....

Ain tak berhenti disini.. kini ain melanjutkan pengajian ke peringkat IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN PERNIAGAAN KEWANGAN di UiTM cawangan Kampus Bandaraya Melaka..
doakan lah kejayaan ain....


Monday, May 31, 2010

Award + tag from EttY



Salam...
ain da lama tak kne tag and da lama tak dapat AWARD nih...
aduhhh terharu plak... hehehe..


1. Thank & link the person that gave you award :
Thank to miss Etty, coz bg award yg cantik nih..
terasa sgt terharu... to etty semoga success yea....!!!


2. Pass the award onto 5 bloggers you're recently discovered think are fantastic :
1. of course to my pok chik...
2. Geeds.
3. dieya.
4. nana chan...
5. zoul.


3. Contact said blog & let them know they've won the award :
tahniah korg terpilih~~~

4. State 5 things about yourself :
i - easy going person.
ii - manje
iii - poyo (hehee)
iv - tak suke pada mereka yg suke memandang rendah pada seseorg.
v - kuat semangat....


5. Speech by winner :

ni da mcm menang anugerah bintang popular plak...
baik la.... 1stly, tqvm to miss ETTY yang memberi award..
sorry coz lambat responz sbb ain bz dgn intersesi...
hehe...award ni khas wat follower ain mahu pon yg terang2an atau yang silent reader..
blog biasa ini hanya sekadar ruang ain berkongsi pendapat dan cerita
terpulang la pada pembacanya mahu menerima dari segi positive mahupon negative..
tak kira la ia mengaib kan ain sendiri atau tak...
tetapi cukup sekadar pengajaran pada masyarakat lain...
ain tau bukan semua boleh terima apa yang ain luahkan di blog ini..
ain terima pandangan dan pendapat mereka dari sudut yg +ve...
mmg diluar sana ada lagi manusia yang memandang darjat, status, pendidikan, keturunan dan sebagainya sebagai ukurun hubungan didunia,,,
TETAPI ain tak heran pada mereka kerana ain ada ramai insan yang memandang pada kejujuran, keikhlasan dan apa yg paling penting menjadi diri sendiri dalam setiap perhubungan... jadi ain terus terang mengatakan i can't be another person..
this is i am.. seseorg yg baik akan menerima ain seadanya...
wah panjang betol speech nih...
anyway my blog is my world...
:)
sekian terima kasih



Friday, May 21, 2010

Mengapa Manusia semakin kejam???

Salam..

Setiap hari ain bace surat kabar ada je kisah2 tragis... hari ini ain ada terbaca pasal kisah remaja perempuan yang dikurung bf dia kerana hamil... remaja itu turut didera oleh bf dia... kejam nya bf dia... mane perginya sifat perikemanusiaan...??? tiadakah rase kasihan??? apa yang mengejutkan ain bila remaja perempuan tu dapat melarikan diri... lelaki tu tanpa rase segan silu datang ke rumah keluarga perempuan tu untuk ambil balik perempuan tu.... berani sungguh berani... tetapi takkah lelaki tu berfikir apa yang dia buat tu lg mengundah padah??? ciap leh buat pengakuan nk jual anak yang bakal dilahirkan tu lg... oh... mengapakah ada manusia yang sebegini kejam??

kadang2 bile fikir macam nih mesti la ada sebab mengapa mereka jadi macam tu... sebab paling asas mereka tidak berfikir sebelum melakukan sesuatu... perempuan sekarang jangan mudah percaya pada orang yang baru dikenali... ni tak ain tgk zaman sekarang nih.. baru kenal 2 hari da berani ikut pergi sana pergi sini... tak ada perasaan takut kew???

lagi 1 kisah hari ni ain bace pasal suami tendang isteri yang sedang dalam pantang... Ya Allah... dimanakah rasa kasih sayang sesama manusia??? da nama pun isteri sepatutnya seorang suami melindunginya... tetapi disebabkan ada perempuan lain si suami bertindak kasar terhadap isteri yang ingin kan keretanya untuk membawa anak ke klinik... dalam da tak sygkn isteri tu still ada anak yang baru dilahirkan si isteri... ini semua kerana nafsu....!!!!!!!!

Kawan2 renung2kan lah... semoga kita dijauhi dari manusia sebegini... kita jadikan ini sebagai pengajaran dan teladan untuk kita... dalam kehidupan ini kita harus berhati2 mengenali sesama manusia... bak kata perpatah 'rambut sama hitam, tapi hati lain2'... kepada mangsa2 di atas marilah kita berdoa agar diberi kekuatan untuk mereka mengharungi dugaan yang telah Allah berikan kepada mereka....

wasalam....

keratan akhbar 21 mei 2010 (click untuk maklumat terperinci)
*Sangkar Cinta Remaja Hamil.
*Suami Dajal.

Tuesday, May 18, 2010

Lagenda Budak Setan...

salam...

wah ain tak sabar2 nak tunggu 3 jun nih sebab ape cite Novel yang ain pernah bace akan berada dipanggung... iaitu LAGENDA BUDAK SETAN.....



Ni adalah cover untuk novel... novel nih sangat tebal... actually ain pon da lupe kisah cite ni.. ye la ain bace zaman skolah dulu... tp nih adalah sinopsis cite lagenda budak setan...

Sinopsis Lagenda Budak Setan Credit to anizyn

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.

Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.

Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.

Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak

Syarikat Penerbit : Astro Shaw Sdn. Bhd .




nantikan 3 jun 2010..
LAGENDA BUDAK SETAN...



Friday, May 14, 2010

...::: Isu profile pic kat FB :::...

ENTAH....

itu je yang mampu ain katakan... ini semua perihal cinta... ain mula rasa perubahan dia... ntah dari mana silapa ain.. ain pon tak tahu... ape yg ain mula sedar lepas ain tegur dia tentak profile pic yang dia letak di FB... ain hanya menegur sahaja... ain x halang dia nk amek pic dgn kawan2.. berdua dgn gurl lain... ain x pernah halang sebab ain pon ada gak amek pic dgn laki lain berdua je as kenangan... i can understand... tapi pe yang jd buat ain mmg betol2 marah ari tu dia boleh letak pic dia dgn kwan gurl dia as profile pic.. yes ain tegur dia elok2... sbb ain ckp selama kami couple dia xpernah letak pic kami berdua as profile pic... tibe2 nk letak pic dia dgn org lain as profile pic... special sgt ke pic tu????

ain sedar ain nih bukan la cantik sgt nk ditayang2 sebagai gf dia... ain berkecil hati... yang sepatutnya marah adalah ain... tapi ain pon tak tahu la kenapa dia yang marah lebih2... dia jarang sekali nk marah... ye ain tau mgkin dia da x jumpe lagi kawan2 dia... bukan ain x pernah lalui semua tu ain pernah... setiap pertemuan tentu ada perpisahan... ain x salahkan gurl tu sbb ain tau bukan salah gurl tu yg salah adalah pokchik yg setting pic tu as profile pic...

tp jgn la sampai nk luka kan hati org lain....

ain tau dgn publish nye blog nih mesti ada kwn2 dia serta dia yang terasa atau kurang senang dengan ain.... ain dapat rase tu...

byk persepsi yang akan timbul....

"alah ain tu isu kecik pon nk di besa2kn"
"mcm la dia sorg je yg ada bf"

dannn mcm2 lg..... ain da tak perduli sbb sekarang nih dia da x mcm dulu... x mcm insan yang ain kenal yg byk ckp dengan ain... dia da kurang amek berat.... kat fb x balas msg... pe tah lg nk respon kat ain nye status.... orang lain nye leh plak dia comment.....


aaaaggggrrrhhhh.... bengang nya....
lg bengang dia lemparkan perkataan "lantak" & "wat eva"... ntah la... sbnar nya ain sgt terluka dgn kata2 ni.. seolah2 dia da tak hiraukan ain lg... skrg ain hanya mampu bersabar... kalau dulu ain ada dia untuk kongsikan cite tp skrg ain rasa ain hilang dia... ain da xleh nk byk ckp dgn dia atau tegur dia nnt silap2 dia marah ain balik....

ain pun manusia biasa ada perasaan... kalau dia nk marah ain memperbesarkn isu ni... pergi tanya sumer gurl ada x yang x kesah klu bf dia letak pic dgn gurl lain as profile pic sedang kn gmbar mereka berdua pon x pernah jd profile pic....
knp ain nk memperbesar kn???

kat FB tu ada mcm2 jenis orang... makngah ain ada... cousin ain ada... kawan2 ain... ape mereka akn kata???


ain tensen...
ain da tak leh nk luahkan segala isi hati ain semua kat dia.. sbb nnt dia kata ain membebel... ain da mula jd hipokrit.. depan dia ain ok je... tp blakang dia ain bengang.. geram...dia seolah2 da bosan dengan ain...

ntah la... atas nasihat kawan2 mereka suh ain bersabar... ain x kesah dia nk upload pic kat FB tp jgn la sampai nk buat profile pic.... ain ada je byk pic dgn kawan2 laki ain kalau ain nk letak as profile pic leh je... tapi ain hormat perasaan dia... perasaan gf kawan ain...


lepas nih kalau ada kawan2 dia yang x suke gf pok chik x pe la... ape nk buat... ain redha...
tapi kalau lepas nih pok chik pon da x suke kat ain... ain terima dengan hati terbuka... sbb ain sedar diri ain siapa... ain nih x cantik...
maafkn ain, ain da xde tempat nk mengadu.. walaupon da tertulis semua disini ain masih x rase selesa sbb ain sedang kehilangan POK CHIK....

i miss MUHAMMAD RIZWAN...
kalau abang nak marah dgn entry nih cyg redha... cyg da x de cara lain untuk luahkan... nk luah kat abang cyg takut.. bia lah abg dgr suara ceria cyg sbb cyg da takut nak ngais dgn abg taku abg letak talifon lg...

Thursday, April 29, 2010

...::: Berusaha..! :::...

Dah 4 paper ain lalui...

HRM,.... FIN...MKT... & QMT....

ape yang ain dapat gambarkan dari paper2 yang telah ain lalui paper HRM la yang paling susah... lain yang bace lain yang keluar... aduh... da la tu 1st paper... mase keluar je dari exam hall kawan2 sume muka nak stress... ada sorg tu ciap cakap "ni da membantutkan proses pen'dekan'an aku da nih" huhu but 4 me mmg paper tu susah... like my mom said past is past... look foward...

semua orang target dekan termasuklah ain... da la time dip. dulu tak pernah pon sentuh 3.0pointer... harap2 degree nih ain sentuhlah angka tu... lagi 1 yang terase sangat mencabar ialah gap antara paper dangan next paper... ada kawan ain 1 hari 2 paper pg & petang.. pegh...!! mmg la sangat letih minda.... ain pon dalam seminggu ada 3 paper yang tough....(isnin-marketing, rabu-business quatitative & jumaat-international business) hm... bukan letih fizikal tp letih mental...

Go Go ain semangat~~!!!!!

mood : tak sabar nak balik rindu ayam masak kicap nekwan~~~~

Monday, April 19, 2010

...::: now its begin :::...

Salam

tanpa disedari masa tu sangat cepat berlalu.. kuliah untuk semester ini dah pun tamat... oleh itu ain sempat merakamkan gambar kenangan bersama lecture yang mengajar ain semester ini...

dimulakan dengan :


kelas HRM 533..
(human resource management)
bersama puan ridhawati..



kelas IBM530
(international business)
bersama sir noordin.




kelas FIN 420
(financial management)
bersama miss siti nurulhuda




kelas QMT 425
(quantitative business analysis)
bersama prof.madya raizah




kelas FIN536
(financial market & institution)
bersama sir. mohd sufian




kelas MKT420
(marketing)
bersama pn.intan liana


kepada pensyarah kami dari group BBAF2D nk ucapkan terima kasih atas didikan yang telah diberi dan juga kami nak minta maaf andai sepanjang semester ini ada menyinggung perasaan pensyarah2 kami...kepada kawan BBAF 2D dan juga seluruh pelajar UiTM.. selamat menduduki peperiksaan.. semoga mendapat keputusan yang cermelang...

kini...
masa untuk berjuang habis2an....

p/s : gud luck (>.<)

Friday, April 16, 2010

...::: Jangan kacau orang, kalau orang tak kacau ko :::...

salam,

firstly ain nak mintak maaf sebab kat blog nih memang tempat ain luahkan perasaan... ain cuba tidak melampaui batas... tapi pe yang ain lalui juz nak sharing kat follower ain.... in life ni byk bende yang kita akan lalui.... but kali nih ain rase sebenarnya nak berkomunikasi dengan orang yang 'budget bagus' memang sangat payah sebab semua benda yang dia kata nak betol je....

situasi

FACEBOOK sememangnya tempat semua orang berkomunikasi... tak kira la dari mane & kat mana orang tu duduk... dan akan dapat lihat pelbagai jenis status yang akan di'post'kan oleh kawan2 kita... ada yang luah kan tentang cinta,... ada yang rindu pada keluarga... ada yang luahkan stress dgn study... ada juga yang jd kan FACEBOOK nih sebagai tempat untuk buat pengumuman ke pada rakan2 kelas....

TETAPI....
ada juga yang tak senang dengan status orang lain termasuk la ain... sebab nye... 'orang tu' post status tentang orang lain.. ada faham??? hm 'orang tu' complaint yang setiap detik tentang cinta nak di post kat FACEBOOK, ingat dia sorg ada FACEBOOK....
nmpk sangat la fikiran nya sangat sempit... bagi ain selagi orang tu tak menghina mane2 pihak selagi tu la dia bebas untuk menge'post' status nye kat FACEBOOK.. btol x???

ain bukan nak kata ape tapi ain n dak tu sama2 tgh amek degree... should be matured la... masih ada ke lagi siswa/siswi yang berfikiran kolot nak mencari publisiti kat FACEBOOK??? ape yang ain sangat tak gemar ayat dia sangat la kurang ajar... kalau nak bergurau pun ada batasnya... nih sampai cakap pergi mati la kat penge'post' tu and 'bodo' ciap..... aduh... orang yang tak bersalah tu tak usik dia pon... alih2 dapat title... kecian....

fikir la beb... kalau u all ada gf/bf yang belajar tinggi... anak berada... tapi tak tahu adab baik korg let him/her go... wat pe ada org cm tu... sok2 korg pon dia tak hormat....
sebab tu ada banyak kes anak buang mak and ayah....
renung2kan la.....

p/s : bukan semua anak orang berada and berpelajaran tinggi tu tak tahu adab... tp ada segelintir.... siapa makan cili dia terasa pedas... orang yang suka cari pasal adalah orang yang kurang kasih sayang sebab tu diorang nak perhatian.....

wasalam....

Saturday, April 3, 2010

...::: Alhamdulillah, segalanya selesai sudah :::...

Syukur Alhamdulillah...

Tak dapat ain nk gambarkan rase syukur dan gembira yang teramat sangat setelah sebulan ain dilanda pelbagai masalah... alhamdulillah kini selesai... benarlah kata orang setiap masalah ada penyelesaiannye.. dan kita sebagai manusia perlu bersabar mengharunginya.....

dengan ini ain mengumumkan berita gumbira.....

Ain da dapat PTPTN....!!!!!!!
Hhahahaha....

ok duit ni x leh nk enjoy.. but i need to pay them who are help me before.. especially my grandma.. she really support me for continue my study... my mom... she have sacrifies a lot for me... my friends ayu & nisaq... i love u guys.... u always behind me.... ika... thanx 4 helping... nurlina & huda thanx coz become my along for the short period of time.... my beloved hubby, rizwan a.k.a pok chik... he still help me even he also got financial prob.... my lecturer Miss Huda... thanx 4 ur support... halina & her bf... and all people known my problem...

thanx a lots...!!!!

i really appreciate u all guys.... may God bless u all.....

love;
aienz..