Wednesday, December 30, 2009

..:: Adik-adikku ke sekolah ::..

Salam....

huhu hari ini pagi-pagi lagi adik-adik ku dah besemangat mau pakai baju baru, kasut baru semua serba baru... eh da start sekolah kew??? huhuh belom lagi, tapi bagi pelajar tahun 1 hari ini adalah hari orientasi di sekolah dan ada sedikit ujian penilaian 3M (membaca, menulis, mengira)... 3 hari sebelum ain telah ditugaskan menjadi guru yang memang tak terlatih mengajar adik-adikku 3M... sebab mama cakap mama tak boleh mengajar diorang nanti mesti diorang menangis... hehehehe ye la mana nye tak nangis 2 kali salah tulis atau tak betul mama dah tinggi suara & ada kala mama ciap bagi hadiah cubitan lagi... hehehehe dan akhirnya semalam mama cakap...

"mama memang tak boleh jadi cikgu la.. garang.."

hehehe... tak pe..tak pe.... bila mama garang cam tu anak-anak takut nak buat pe yang mama tak bagi buat....

berbalik kisah utama untuk enty ini.... adik-adikku, NOOR HAKIM AKMAL (abg) dan NOOR HAKIM ADLI (adik)... along mendoakan kamu boleh menjawab semua ujian itu dengan tenang dan mendapat kedudukan kelas yang baik....


akmal & adli
the ensem boy..


p/s : adik-adik yang nak exam, ain & mama yang cuak...

Tuesday, December 29, 2009

...::: Perempuan & Keluar malam :::...

Salam,

isu hari ini sebelum masuk tahun baru bagi tahun masihi... adalah "perempuan" atau lebih tepat anak - anak gadis dan keluar malam.... ye la nak2 sambutan tahun baru bakal tiba dalam 2 atau 3 hari sahaja lagi dah tentu la anak muda akan menyambut nye dengan kawan2 di tempat yang terutamanya di sekitar Ibu negara iaitu Kuala Lumpur.....

Sebut saja nak ke mana?? KLCC?? Dataran merdeka?? Bukit Bintang?? pasti nya kawasan2 ini dipenuhi insan2 yang mahu berseronok untuk menyambut tahun baru....
Pelbagai kaum ada... tidak ketinggalan para pelancong yang ingin menyaksikan suasanan Malaysia menyambut tahun baru.....

Ain bukan nak mengukut atau mengata... ini masalah yang ain lihat da lama da sejak sekolah lagi.. kawan2 perempuan ain yang keluar malam n balik lewat pagi dalam kol 2 atau 3... ain akui ain pon pernah merasai kenikmatan keluar lewat malam.... boleh dikira dalam setahun...
bagi yang da ada pekerjaan atau yang mempunyai pendapatan sendiri ain tak kesah lagi la mereka nak buat ape sebab tu duit mereka.... tapi bagaimana dengan mereka yang berumur belasan tahun.... yang masih dapat diut dari ibu & bapa mereka...??? salah siapakah ini???


bagi seorang perempuan atau anak gadis~~~

Keluar mlm pe yang best sgt??? cite sket??? best sebab dapat lepak kat Pub??? hm ain pon x tau la best ke tak kat pub coz ain x de pengalaman..... tak pon pergi party kat rumah kawan??? lepak2 kat kedai mkn sambil berkongsi2 hisap shisha??

ini semua pengaruh HIDONISME barat.....!!!!!!

Bagi ain suasana malam atau lagi tepat tengah malam sangat berisiko tinggi.... dan sebab itulah kebanyakan ibubapa melarang anak2 mereka keluar malam.... sebab apa???

  • cth nya: dalam menyambut tahun baru yang tengah ramai orang kadang2 boleh berlakunya pergaduhan.. biasa la lain org lain perangai....
  • ada pula yang smbut new year dgn kekasih hati.... amek!!! tggu 9 bulan then t banyak la berita2 buang bayi....
  • kemalangan pon agak risiko... kadang2 kita x salah tapi ada pemandu lain yang mabuk then drive... aduyai~~~~
Dan banyak lagi risikonya...... ain ingat lagi kali pertama mama ain benarkan ain keluar malam mase open hse sehari before tsunami... iaitu 5 tahun yang lalu... ntah apa mimpi mama bagi ain tgk konsert tu... maybe dia tau kot anak dia suka RUFFEDGE....

nih lagi satu masalah... ada lah suatu hari nih kawan ku msg ku ckp,,,,...

kawan ku : ain jom kua lepak BB....
diri ku : eh da kol 12 nih sorry r beb... aku x leh kua ko pon kenal kn mak aku cm ne???
kawan ku : come on la we're 21 now ok.... x kn idup ko masih di kawal???
diri ku : yup slagi aku dok umah nih.. pakai duit mak aku selagi tu la aku kene dgr ckp dia smpai la aku jd bini org....sorry r beb aku x lepak BB... rimas.....
kawan ku : kolot r ko nih~~~

begitu la perbincangan kami...... nasihat ku.... klu ko nk enjoy.. go ahead.... jgn pakse org lain...
pikir dan renungkan lah... zaman kita mendidik anak2 nanti lagi mencabar kerana lagi banyak budaya barat masuk ke timur........

* Hidonisme = budaya barat yang membawa kepada keseronokan.



~~~HapPy New YeaR...~~~

p/s : klu nk tgk bunga api meh dtg sungai way... leh tgk bunga api sunway huhuhu..~~~

.....:::::Perhimpunan Terakhir:::::.....

Salam,

hm tajuk kali nih macam nak berpisah je kan?? hehe ye nak berpisah dengan tahun 2009 dan bakal ketemu tahun 2010.... huhu seperti yang telah ain bagi tahu dlm entry before nih yang ujung bulan akan diadakan family gathering lagi untuk menyambut hari kelahiran nenek ain yang ke66... Menu tak perlu la diterangkan lagi kerana menu mcm biasa banyak sangat...~~~ apa yang family ain kecewa wan a.k.a pok chik tak dapat nak join majlis ni sebab dia da berada di Kota Bharu pendaftaran Kolej Politech Teknologi MARA (KPTM)... apa nak buatkan... apa yang buat ain musykil kat sini... bg student under UiTM kat KPTM tu biasanya takwim mereka ikut UiTM.. tapi kenapa la pendaftaran tak ikut tapi yang lain ikut seperti cuti mid term, study week n cuti semester... musykil betol... macam ada sumtin yg tak kene..... anyway pe nak buat kn.....~~~


~~ni la suasana nye~~

Wednesday, December 23, 2009

~~Ji Hu sumbee....~~

Salam,

Ji Hu Sumbee?? Ape nih?? Ji Hu adalah salah satu watak dalam F4 group iaitu dalam cerita Boys Over Flower... huhu "Sumbee" adalah dari bahasa Korea yang bermaksud "Senior".... huhu



Kim Hyun Joon...


Ni la rupanya.. huhu sweet kn??? hehehe memang cair tol tengok mamat korea nih senyum... nak2 dalam citer Boys Over Flower tu.. ain pon tak tau dari sekolah lagi ain mudah tertarik pada lelaki yang berwajah serius (i mean susah nak senyum) sebab orang2 macam ni bagi dia senyuman dia khas untuk orang2 tertentu je... ain juga tertarik dengan orang yang pendiam tak banyak cakap... sebab pe sebab ain ni kuat bebel hehehe jadi kene la cari orang yang boleh menjadi pendengar yang baik.... Ain juga suka pada lelaki yang boleh menjadi imam untuk solat berjemaah... wah memang terharu la kalau tengok bakal suami ain nanti mengimamkan solat...

TETAPI...

huhu orang2 yang serius ini sukar untuk didekati.. hehehe

POK CHIK / MUHAMMAD RIZWAN



  • seorang yang tak banyak bercakap tetapi mudah bergaul dengan semua orang dan dia disenangi kawan2...
  • Tak reti nak marah..(nak2 kalau ain buat hal cara dia marah dia tak bercakap dengan ain huhu)
  • kuat perli memerli... huhu (tu cara dia tegur)
  • suka mengalah..
tapi kalau pok chik lepak dengan family ain pok chik nampak seorg yang sangat pendiam... huhu sampai mama pesan nak jadi part of family nih kene la banyak bercakap.. huhu cian pok chik...
pe2 pon ain akan merindui this guy.. sebab dia nak masuk sem da... and next sem is the final sem for his Diploma in Science at KPTM KB (Under UiTM)... tak tau bile boleh jumpe lagi..... semoga pok chik berjaya menamatkan diploma....!!!!

p/s : Boys Over Flover, isnin - Jumaat kat 8TV jam 8.30mlm....(^_^)

Monday, December 21, 2009

F**** a.k.a Dirus

Salam,

hm ari ni ain nak story pasal ada seorang mamat nih yang ain tetibe rase bengang dengan dia... Dirus(bukan nama sebenar) yang ain mula usha dia mase sem 2 sebab selalu terserempak dengan dia kat dewan makan (DM) dia budak course pe... bia la rahsia... ain dan kawan ain selalu perhatikan dirus yang selalu memakai seluar track berwarna pink.... Mata ini hanye memandang... dan ain rase setiap hari akan terserempak dengan dirus klu tak kat DM mesti kt bank or downtown...

SEMESTER 3

ain bercerita pasal ain usha dirus kat seorang kawan ain Lily(bukan nama sebenar).. ain tak sangka lily ini jenis yang bawak mulut... ain juga tak tau yang dirus da bercouple dgn dali(bukan nama sebenar) mase ain dlm kelas kokurikulum... tibe2 ain dapat SMS dari dirus...

"elo engkau nih sape huh? memandai je bawak mulut cakap dirus suka kat faizah... ko sedar la diri ko tu sket..."

ain pon pelik... hm pastu ain bertanya kawan2 ain dan akhirnye ain baru tau puncanya... lily telah bagi tau dali tentang pe yang ain cite kat dia tapi dia ubah cte tu yang membuatkan dali cemburu nak bertengkar dengan dirus....
ain terus anta SMS kat dali dan memberi tahu dia bahawa khabar yang dia terima tu tak betol... dan dali kata dia da tau ape yang benar dari seorang kawan yang dulu sama usha dirus dengan ain... dali minta maaf dengan ain juga dia mohon maaf bg pihak dirus....
ain maaf kan tapi tiap kali terserempak dengan mereka berdua hati ain mula sakit...

SEMESTER 6

ain dapati dali n dirus tidak lagi berpacaran... dan tiap kali ain terserempak dengan dirus, ain buat2 tak sedar akan kehadiran nye.... hm.. mase malam pra graduan (MPG) ain sempat bergambar dengan dirus.. dan ketika itu ain mula berkata yang lepas itu biarkan ia berlalu... ain mahu berkawan dengan dirus....

FACEBOOK..

ain terjumpe dia di facebook... ain add dia as a friend... tp..... tak lame lepas tu dia remove ain as a friend... apa makne nye ini??? ape dia ingat dia anak VVIP ke susah sangat nak berkawan... ain pon x heran la... nak kata ensem pon mane ada... jerawat kat muka belambak...

kalau para pembaca ain membace kisah ini... cuba anda fikir jika anda ikhlas berkawan dengan seseorang... tiba-tiba orang tu tak hargai dengan keikhlasan anda... malah dia masih ingat anda suka pada dia.. sedangkan dalam hati anda terukir nama insan lain... ape perasaan anda???

MENYAMPAH bukan?????

buat dirus..... jgn prasan bagos.....!!!! i hate u...~~~

Tawaran untuk bernikah......

hm...
.
.
.
.
cuba tengok pada tajuknya......
.
.
.
.
.
.
ain nak nikah kew????
.
.
.
.
bile????
.
.
.
.



kisahnye bergini......
.
.
.
.
parent pok chik/wan suh kami berbincang suh nikah dulu then kenduri kemudian.. sebab nye parent wan risau kami berkawan lama2...
.
.
.
hasil perbicangan..
.
.
.
.
.
.
AIN akan bersetuju, sekiranya wan tamat belaja n bekerja... tak kira la kerja apa asalkan halal.. at least family ain yakin nk lepas kn anak dara dia ke wan....
.
.
.
.
KESIMPULANNYA.....





may b dalam tahun 2012...

weekend yang bz or bored???

Salam,,,

hm 3 hari tak update blog kesayangan ni... akhirnya ain berkesempatan juga nak update... jumaat ari tu ain pergi mid valley dengan adik-adik and mama shopping barang keperluan sekolah adik-adik.... hm orang punya la sesak.. al-maklum la cuti maal hijrah... da tu semua orang amik kesempatan untuk membeli belah.. tapi majoriti shopping for Xmas.... dari kol 1 sampai kol 5 kami berada dalam pusat membeli belah tu.... balik rumah terus kepenatan...

Hari sabtu tak de apa2 aktiviti... yang pasti ain ni bangun sangat la lambat... jam berapa itu adalah rahsia.. huhu...malam tu ada majlis penutup aktiviti tahunan rukun tertangga kawasan ss9... hm majlis yang simple...tapi dari majlis tersebut ain tengok ramai anak2 muda kawasan ss9 datang.. hm dalam fikiran ain ramai gak dak bujang kat sg.way nih ek.. huhuhu tapi sorg pon tak ensem (mcm la pok cik tu ensem sgt) hehehehehe.... dari aktiviti sebegini at least kita dapat memupuk semangat muafakat sesame penduduk yang berbilang bangsa dan agama...

hari ahad pula ain da kebosanan.. aduh......~~
tiba-tiba ada kawan ain call 'Acap'.... dia nk tgk ain bli kan no pin ptptn..... huhu anyway thanx acap.... yang ain rase kelakarnye... tawaran pon tak dapat ain da bersungguh-sungguh nak wat pinjaman... heheheheh..... harap-haraplah rayuan ain diterima...


p/s : setiap hari ku kawan-kawan sangat berharga..~~~

Friday, December 18, 2009

MALAYSIA boleh...!!!!!!!

huhu...

setelah mendapat kabar sedih ain pon dengan senang hati pergi berseronok dengan skuad bola sepak negara.. ye ye je ain ni kan.... hm ain dan pok chik pergi menyaksikan perlawanan

MALAYSIA lwn VIETNAM

ain tonton di SYED BISTRO, KELANA JAYA... mase kami tiba baru 4 min pelawanan... and orang pon tak ramai lagi kat mamak tu... dalam 10 min kemudian ain tengok sekeliling da penuh da sume meja yang ada... wah... seronoknya...... nak2 tiap kali ada percubaan gol... mesti ada sorakan... hehehehe.... best2...!!!!

game malaysia and vietnam sangat best... permainan seimbang... dan tahniah pada penjaga gol vietnam yang ain tengok sangat berkerja keras sehingga cedera akibat serangan malaysia yang hebat-hebat pada separuh mase yang ke dua.... Tahniah buat team malaysia dan jurulatih K.Rajagopal...

sorakan yang sangat meriah bergema.... GGGGGGOOOOOLLLLL....!!!!!!!!!
huhu.... mcm kat stadium.... huhu pe2 pon sangat berpuas hati dengan game hari ni....



p/s : Majulahsukanuntuknegara......hehehe!!!

i love u my frenz......! a.k.a 16 dec part 2

Salam....

hari nih ain ada berita-berita yang ain nak share... hm seperti yang encik2 dan cik2 telah membaca entry2 yang sebelom ini... ain akan mendapat keputusan kemasukan ijazah hari ini(17 dec 09)...
Dukacita dimaklumkan ain tidak layak menuntut di uitm.... sedih,, sayu semua perasaan bercampur menjadi putus asa.... tapi ain cuba lawan untuk tidak mudah berputus asa dengn ujian yang Allah SWT berikan kepada ain... tiap kali ain rase 'down' ain akan teringat kata pensyarah2 ain... cikgu2 ain.... senang cite para mereka yang pernah menurunkan ilmu kepada ain lah... semangat ain akan membara kembali tiap kali... ain akan kata dalam diri "this is not the end of my journey..." ditambah pula dengan semangat2 yang diberikan oleh rakan2...

***AYU
***NICK & AMMAR
***ZUE
***ANN
***NISAQ
***IKA
***ETTY
***YANA
***LEENA
*** DAN PADA MEREKA YANG LEAVE COMMENT KAT FB (KIM, FANA, AD... AND RAMAI LG)

mereka ini adalah insan2 yang ain ber'msg' untuk meminta bantuan dan semangat.....huhu (RM5 gak abis hehehe.....)anyway ain sangat bersyukur sebab masih ada kawan-kawan yang prihatin dengan nasib aku... mereka bukan sekadar prihatin malah sangat mengambil berat.... i really appreciate kome-kome hehehe(ni mmg rojak buah da nih)...

Ain akan terus menanti untuk diterima uitm.... uitm dihatiku...!!!!

p/s : tempuhi setiap ujian dengan penuh ketenangan insya'allah ia akan selesai kelak......

Thursday, December 17, 2009

I need to be alone for a while...~~

salam blogger...

Setiap ujian dan dugaan yang kiter peroleh adalah satu rahmat
yang sangat berharga jika kite mengerti
mengapa kita diuji.....


p/s : I need to be alone for a while...~~

Wednesday, December 16, 2009

Alahai UiTM

Salam,,,

hm satu hari ain tunggu... tunggu punya tunggu.... huhu da jam 4.45pm... hm ain pon post status kat Facebook.. then kim bg tau....

Student Portal and Result Intake System will be shutdown because of Power Failure at 16 December 2009 5:00pm. System will be available again on 17 December 2009. (STUDENT PORTAL LATEST NEWS)

punya tak percaya ain pon tengok la portal... ya, betol sungguh...



p/s : hm nmpknya ain kene terus menunggu....~~~

16 dec 2009 ~ part 1

Salam blogger....

Hm... Sebenarnya hari nih adalah salah satu hari yang bakal menjadi detik-detik sejarah dalam hidup ain.. hari ini juga adalah hari bagi penentu mase depan....

16 dec = result tawaran degree UiTM

ye, hari ni juga la ain akan mengetahui masa ada ain masih diperlukan di UiTM atau ain perlu membantu keluarga mencari duit... Mase memohon dulu ain telah memohon program-program berikut :-

*** ijazah sarjana muda kewangan
*** ijazah sarjana muda matematik
*** ijazah sarjana muda perbankan islam
*** ijazah sarjana muda perakaunan.

jadi di atas ini adalah turutan yang ain mohon... so ain berharap pada kewangan (finance)... keluarga berharap agar ain dapat di kampus induk shah alam supaya mudah bagi mereka untuk menghantar...

hm apa-apa pon nantikan keputusan jam 5petang nanti~~~

kepada kawan2 yang senasib dengan ku... ain doakan kalian...

p/s : semoga Allah SWT membuka pintu rezekiku dan kawan ku.... amin~~

Tuesday, December 15, 2009

Siapakah bakal suamiku????

Salam,,,

Actually ain tak tau nak cite pasal pe.... hm tapi jari ni lancar je menaip(walaupon keyboard nih rosak sket) huhu.. debaran 16 december kian terase... wah macam nak tunggu AF plak.... huhu... anyway ain sebenarnya sangat berdebar-debar nih....

ok la ain nak share pasal ain ada jawab 1 quiz kat FACEBOOK baru jap ni... tajuk quiz tu 'Siapakah bakal suami anda?' huhu menarik kan??? jadi ain yang memang tahap bosan lalu menjawab.... selesai menjawab quiz ni ain pon submit.... alih nih resultnya

****
Ain took the Siapakah Bakal Suami Anda?? quiz and the result is Datuk....
Wowww....bertuahnya anda kerana bakal suami bukan calang2 orgnya...ahli korporat gitu..spa Q adalah ibarat rumah ke2 anda...bese la..datin gitu..Oopss!!anda juga tidak lupa utk membawa cucu2 bakal suami anda menikmati treatment bersama2..hua2x





****

haha ain pon tergelak hahahaha....!!!!! nak2 pulak dia letak gambar DATUK K.... aduh hai merepek je..... huuhu siap ckp pasal spa Q plak tu... hehehehe.... aduh mcm2~~~~


p/s : sebenarnya tgh bosan sangat nih....

Monday, December 14, 2009

Family gathering again.....

SALAM

Sepatutnya entry ni should come first dari 2 enrty yang sebelum nih.... tapi tak pe.... the story is still hot but not spicy... ahaks,,,,

It is all about my family... last Friday we celebrate my pak su birthday... the date actually is on 10dec but we decide to make on some diner on Friday night which is on 11 dec... (berhabuk english aku) hehehe so tetamu yang datang on that night:-

***Pak lang
***Pak achik
***abang alif (kawan pak lang)
***kak shiela (isteri abg alif)
***anuar(kawan acu)
***Azrie(kawan acu)
***kak amy(gf acu)
***wan(pok chik)

Tu je la pon... hehehe hm the menu is.....

##nasi bukhari
##ayam masak merah
##pizzahut
##cake
##air sirap soda
##satey kajang..
##nasi lemak kukus...
##coslow(buat sendiri)

huhu sket ke banyak??? hahaha kali nih tak de secret recipe and KFC... hahaha.... anyway cam biasa malam tu kekenyang memang terase yang teramat sangat.... hehehe pok chik yang baru join my family event nih makan berselera giler.... huhu

UMUM :
secara umum nya family ain memang akan berkumpul and makan2 cam nih untuk tiap kali sambut birthday setiap ahli keluarga... but its depends on budget... juga depends pada siapa nak organised... hehehe tempat and waktu cam biasa rumah sg way and after magrib... hehehe....
jadi pada event2 cm ni la keluarga kami dapat berkumpul tu pon not 100% sume ada... bila time2 cam gini kami share info... discuss sumtin... macam2 lagi la....
jadi dalam setahun kami akan berkumpul pada tarikh2 hari jadi sekian :

-15 januari (Adli n akmal)
-4 april (makngah)
-16 april (sepupu - iman)
16 mei (pak achik - kdg2 je yang nih)
7 jun (sepupu - qari)
22 julai ( pak lang)
6 ogos (my mom)
3 sept (me)
17 sept (sepupu - ajoy)
10 dec (acu)
24 dec(nekwan)

Jadi ini la tarikh2 yang kami akan berkumpul... tapi kadang2 bukan tepat ikut tarikh ini... kami akan tgk gak pada hari apa jatuh tarikh tu... kalau weekday kami akan wat on weekend...
ini tak termasuk suprised event.. cthnye mothers day... atau lain2 yang tak dirancang atau tak de dalam kalender keluarga... huhu....



huhu meriah x????

p/s : 24hb nih mkn besau lg.. hehehe


Sunday, December 13, 2009

I can wait forever

Tonight i be so romantic person... listen to old song... this song i dedicate to my 'pok chik' huhu i will wait u to marry me until u have enough money.. hak hak hak...
(ye la mas kawin da naik RM300)

I can wait forever from air supply

When you say, I miss the things you do,
I just wanna get back close again to you.
But for now, your voice is near enough,
How I miss you, when I miss you, love.
And though,
All the days that pass me by so slow
All the emptiness inside me flows, all around,
And there's no way out
I'm just thinkin' so much of you,
There was never any doubt...


CHORUS
I can wait forever, if you say you'll be there, too
I can wait forever, if you will, I know it's worth it all
To spend my life alone with you.


When it looked, as though my life was wrong,
You took my love and gave it somewhere to belong
I'll be here, when hope is out of sight,
I just wish that I was next to you tonight, and oh
I'll be reachin' for you even though,
You'll be somewhere else, my love will go
like a bird, on it's way back home
I could never let you go, and I just want you to know...


CHORUS


Where are you know?
Alone, with the thoughts we share
Keep them strong somehow,
And you know, I'll always be there...


I can wait forever, if you say you'll be there, too
I can wait, forever if you will, I know it's worth it all
To spend my life alone...
I can wait forever, if you say you'll be there, too,
I can wait, forever if you will, I can wait forever or more...
I can wait forever...

Saturday, December 12, 2009

Renungan buat Kalian...

salam,

Hari ni ain ada something yang ain nak story & share kat followers ain or to my silent readers....
niat dihati bukan nak mengaibkan mane-mane pihaktapi sebagai peringatan pada ain dan juga semua umat manusia......

Tengah hari tadi nenek ain nak anta moyang ain balik kampung(rantau) untuk berubat.. tapi kami tak tahu kat mane tempatnya jadi kami terpaksalah tanya atok sedara(adik nenek) kat seremban untuk mintak tolong.... ain cuba mendail no talipon rumah tapi telipon rumah nyer da tak digunakan lagi... ain cuba pula talipon phone(handset) pon sama.... tapi nasib la ain ada no. ank nye(kire sepupu mama) jadi ain pon call la dia.....

mula2 bagi salam..

AIN : kak ......(pggil kak sebab umo nya yang 3 tahun lebih tua dari ain) nih ain sg.way... nak tanya mak akak da tuka no kew???

KAK.........: haah nak buat apa nk no mak???

AIN: Tak nih kami nak anta nenek(moyang sebenarnya tapi bagi kak.... nenek la... huhu) ke kampung tp tak tau nak ke tempat berubat tu..

KAK : Ye ke.. nnt akak bagi....

maka tamat la perbualan kami.... ain hanya menanti SMS kiriman no talifon nya... 5 min tggu tak ada... 10 min tggu pon tak ada.... 15 min pon tak ada... pastu mama suh ain anta msg kat kak .... tu... & mama suh ain sindir sebab mama kata selama nih diorg memang tak nak jaga moyang..so ain anta...

"akak... mane no nye??? jangan risau kami bukan nak anta nenek kat sne.."

pastu dia balas...

"eh ape nih???"

"akak kami nk cepat, mane no nye??" mmg la nmpk kasar... sebab pe ain tetekan dengan desakan moyang yang nak sangat jumpe anaknye yang kat seremban tu(atok sedara nih la)...

kak balas balik

"017********...rasanya kita org islam n melayu tau adab sopan. bg salam jgn ikut suka je. jgn org anggap biadap. tentu tak nk kn?"

ain trus bg kat mama, then mama n nek wan marah... nek wan ckap dak nih da sombong.... mama plak sambung sebab ain da malas nak layan... lagi melayan nanti kite pon dapat dosa lagi banyak....

mama anta SMS....

"salam, A******, nih kak yati... maaf kalau pasal tak bagi salam pon leh wat A*** marah.... tadi nenek nye panggil jadi ain tak sempat nak edit atau recheck SMS tu.... A*** kita nih same tapi tak serupa.. kadang-kadang kami kat sini pon terasa dengan A**** adik beradik yang dekat-dekat tapi langsung tak nak jenguk nenek.... bak kata orang menyombong.... kammi nak simpan no utk senang kalau nenek jd pe2 senang nak hubung..,."

waktu nih pak lang da datang nak bawak moyang balik... so kami da gerak belum sempat menanti SMS balas dr k.A****..... mase tgh on the way mama forward SMS kat ain.... dari kak A****....

"akak td sy ke tandas bukan nye tak nak balas... pasal menyombong tu sy rase xbetol. jgn memfitnah bdosakan?? kalu ada salah, mntk maaf... sy rase nk ckp salam bkn susah.. ini bukan masalah nak cepat.... mintak maaf kan lgi baik dari menuduh adik beradik kami menyombong.. maaf sy bukan nak mengajar akak or ain"

ain yang bace ain sendiri rase bengang yang teramat sangat.... tau ka dia tgh blaja MASTER skarang nih.... tak patut cakap riak mcm tu pada orang yang lagi tua dari dia....


FAKTA :
mana kami tak kata adik beradik dia sombong.... kakak sulung dia yang berkerja kilang dekat sangat dengan rumah ain dan menyewa lebih kurang 10 min jalan kaki jaraknya dari rumah ain... tak mahu langsung dia menjenguk.... rase nye mase ain skolah lagi dia da keje kat situ... jangan kata nak jenguk seminggu skali... dtg rumah beraya setahun sekali pon tak pernah......

kak A*** anak ke 2.... blaja tinggi kat sebuah IPTA kat KL... skarang tgh MASTER... semenjak dari diploma dia menyewa kat pantai dlm tu sket pon x nak tgk nenek dia.....

kemudian keluarganya yang hanya menjenguk neneknya stahun sekali.... sedangkan nenek berlah maknya yang rumah nye 1km je jauh dari rumah kami slalu dijenguk.......

MORAL :
ini peringatan buat ain... mmg la ain bengang tapi ain try ambil yang +ve... peringatan bahawa jika ain berjaya seperti DIA.... jangan la lupa asal usul... janganlah menyombong dengan keluarga... walaupon nak mempertegakkan sesuatu tetpi ada cara dan adabnya....

mcm kes td... dia berkata sedemikian pada mama ain... tau la tahap pendidikan mama tahap mana je.. tak perlu hina orang seperti itu...

walaupon mmg susah nak jaga warga emas... tetapi kami tetap menjaga walaupon ada kalanya sgt tertekan sebab moyang tak mahu mendengar kata... moyang yang selalu mengagung2kan anaknya kat seremban kini dia baru sedar yang anaknya itu tak mahu menjaga dia... hm sedih...

ini lg 1 moral utk ain.... nnt kalau ada anak jangan terlalu syang pada satu2 anak sahaja... Tuhan itu maha Berkuasa... anak yang kita syg dan agung2kan akhirnya membiarkan kita tetapi anak yang kita tidak endahkan itu la yang memelihara kita....

kawan2 sama kita memperingatkan diri kita... jika kita berada diatas kelak, jangan lupa siapa kita semasa dibawah.... mari lah berdoa agar kita tidak tergolong dalam golongan2 orang yang riak.....


p/s: "jangan leka memandang bintang yang indah dilangit, sehingga kita lupa pada rumput yang kita pijak"

Thursday, December 10, 2009

Harga segulung Diploma....

Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT atas segala rahmatNya....

Dengan izin Nya akhirnya tamat sudah sesi pembelajaran Diplomaku.... 7 semester bersamaan dengan 3.5tahun....huhu walaupon ain tak menepati untuk tamat diploma pada tempoh nya.. sekurang-kurangnya ain tamat... semangat untuk terus belajar kembali berkobar-kobar... tak sabar rasenya nak sambung degree... skarang nih ain hanya menanti keputusan kemasukan ijazah pada 16hb nih nanti...
doa2kan lah kejayaan ain....

pada mama, i do my best... and this is my result.....

to wan a.k.a pokchik... cuba lagi... jgn putus asa... next sem is ur final sem.... i know u can do it....

to ayu n nisaq.... my roomate yang banyak bagi nasihat dan dorongan... thanz a lot...

to the special one EN.AMIR HAKIM... terima kasih sbb ain faham sangat dengan tujuk ajar ENCIK...

juga tak lupa pada mereka yang memberi sokongan secara langsung atau tak.... ain sangat hargai dan berterima kasih....

SELAMAT TINGGAL SERI ISKANDAR......

yyyyaaahhhhooooo...!!!!!!!
da abis dip....
kampus mane kah yang sudi terima ain ek???
nantikan 16 december....

p/s:kim nanti kite pkai jubah besar same2.......!!!

FIND...~~~

~~~FIND~~~

From me, and from me too..
It is a changed sincere heart...
I say, "what should i do? what should i do?"
But, it is a extremely far a way, very far a way love..
It is YOU in my heart..
Definitely cannot give up...

I stand here,
to find back your laughter...
The painful tears from your heart..
I am here to catch all them..

I make a road that i will definitely not forget,
your crystal-clear love...
Because we will surely find
our love again...

even without you,
will i be able to live well??
It is always the two of us,
even in the dream that i dreamed

The time that resembles of you,
It is the lingering love
that i definitely cannot give up

I stand here, to find back your laughter..
The painful tears from your heart..
i am here to catch all them

I make a road that i will definitely not forget
your crystal-clear love
because we will surely find
our love again

The empty love
even the sadness burning in the chest
I will not be able to push you out from my heart
Because the imperfect me is insignificant
Until the falling tears...
Submerge every single memories
For you are my love
I will surely find you...

Sunday, December 6, 2009

Debaran 10 disember......

10 disember.. kenapa dengan tarikh ni??? tarikh dijangkakan result exam bagi student UiTM keluar... wa~~~ takutnyer.... padahal benda ni berlaku 2 kali setahun dalam hidupku ini da kali ke-7 ain lalui... tapi perasaannya sama seperti kali pertama menanti... huhu

hm... hari ni hari minggu... cam biasa time cuti sekolah ni.. nak-nak pula hujung minggu sudah tentu ada kenduri kawin... kali ni lokasi di sg.buaya, rawang selangor... Besan nenek ain terima menantu lagi.... so kami pon pergilah kenduri tu... apa yang lain nya kali ni adalah wan yang bawak kereta(pergi dengan wan)... keluarga da mula kenalkan wan pada ahli keluarga yang lain.. hm mudah-mudahan jodoh kami berpanjangan.. ain bukan ape sebab da kenalkan dengan semua ahli keluarga jadi nanti kalau tak jadi agak malu gak la... huhu

apa-apa pon, mind ain da set 10 hb result kua... berdebar.... mudah-mudahan ain dan kawan-kawan yang lain memperoleh keputusan yang cemerlang... amin...


pasangan mohd sahrol dan zam zarina
semoga berbahagia didunia dan diakhirat...

malam minggu yang tak dirancang...

malam minggu yang tak dirancang... wan balik dari kampung kat tanjung karang then petang tue dia ajak kua... ain pon okey jew.... tak tahu nak pergi mana... so maki pon menghala ke BUKIT JALIL.. ada JOM HEBOH... jalan2 jap kat situ... pastu mase on the way back ain kol LINA (kawan skolah) ajak kua minum sebab da dua tiga malam before nih dia ajak kua tapi ain tak boleh kua...
so ada peluang ni baik jumpe....

kami lepak kat bistro kelana jaya(berdekatan dengan kompleks tabung haji) sementara tunggu SHAHRIL (kawan skolah gak....) ain dengan SHAH memang rapat.. ada sorang lagi... ZAM tapi dia tak de sebab ada urusan.....borak nye borak... pastu da bosan lepak situ kami gerak ke DANAU KOTA.... hm ain tak pernah pergi situ jadi kami nih folow je la...

before bertolak kami singgah kat rumah ZAM... huhu nasib la dia da balik... so dia pon join kami... sampai je kat danau kota... nak cari parking punye la payah... hm... dlm 20min gak la melilau... pastu lepak lagi kat sebuah kedai mamak kat situ... borak punye borak,,,,... gelak punye gelak.... sampai tak sedar dah jam 1 pagi... hebat ain... memang nak kene perhambat penyapu dengan mama.... pastu kami pusing-pusing kat pasar danau kota tu...(window shopping).. then da penat kami pon balik la tu pon sebab lina keje sok... huhu kalau tak memang nak sambung pergi karaoke plak....

ain memang susah kua malam tapi kalau dapat peluang cam ni la... rasenye dalam setahun leh kire brape kali ain kua malam dengan kawan-kawan... kalau kua dengan wan pon paling lewat leh balik kol 9 malam... tu pon kalau kua petang... kalau kua tengah hari kene balik before magrib... anyway to SHAH thanx la blanje makan n minum kami... HAPPY sangat dapat lepak dengan korang coz dapat imbau kenangan skolah.... huhu

to my loved, wan... sorry banyak menyusahkan... then u kene balik bangi sorang-sorang lewat malam.... tapi thanx coz leh lepak dengan kawan-kawan i... ciap gelak besau lagi tadi.... huhu

to my school batch SMK SRI UTAMA, 227 PJ... sorry tak dapat join korang wat event kat sg.pinang.. sebab rumah ain kene jaga mama ku kerja.... bila la leh jumpe korang... rindu......!!!!

hm lepak-lepak tadi ain dapat tau ada member skolah HAKIM name nye da bernikah tadi.... hm HAKIM ko tak jemput aku.....!!!!!! pe-pe pon ain doakan semoga hubungan HAKIM dan pasangannya berkekalan bahagia dunia akhirat.... amin..... so pada sesiapa yang tau member2 kita naik pelamin bagi tau la..... ye la sekarang kan musim... huhu

p/s: nak makan McD.... sapa nak banje?????

Saturday, December 5, 2009

outing on THURSDAY...

sepeti yang dijanjikan... i will tell u guys about my outing(ke dating) on thursday......
dalam planning should be nana follow kami.. tapi dimaklumkan bahawa she can't follow us b'coz she have financial problem.... its ok... then pagi-pagi thursday tu wan da bangun untuk hantar adiknya ke tempat kerja... then dia nak buat urusan dengan JPJ (renew lesen) tapi system down.... then dia dtg ke PJ... ain suh wan try tgk kt JPJ petaling jaya pula.. malangnya still the same....

jam pon da menunjukkan kol 1 lebih so kami pon bertolak ke PAVILION... tepat jam 2 ptg.. kami mengejar wayang jam 2.10 ptg... sempat nasib la sempat... kami menonton TWILIGHT THE SAGA : new moon... hm cite nya agak slow.. tapi best bagi sesiapa yang follow cite nih dari yang 1st..... i luv this movie...... huhuhu


lepas tu kami bergerak ke mid valley... kami tgk 2nd movie iaitu MYSPY..... filem arahan afdlin shauki....


leh tahan lawak gak la cite ni.. ala-ala afdlin nye lawak.. (da dia pengarah).... so tu je la..... thusday kami dihabiskan dengan movie.... so pasnih da tak jumpe pokchik.. kalau berjumpe pon kua gitu je... tak membeli pe2 pon.....

sekian.,,..

Wednesday, December 2, 2009

minggu yang.......

Semakin hari semakin berdebar.... harap-harap sangat ain dapat sambung degree...(bebekalkan CGPA cukup mkn)... So nak ilang kan rase sume nih.. minggu nih banyak gak aktiviti ain....
Hari ahad lepas.. my bf wan@pokcik and their siblings datang ke rumah ain(for lunch) mereka disambut baik oleh my mom n nanny...

then monday plak.. wan@pokcik lepak kat rumah ain untuk on9... pastu kami keluar cari PC games...

tuesday, my frenz from ipoh, Ika datang... ada urusan kat paya jaras... so kami(ain & Wan) bawa ika ke sana... penat gak berjalan...

then this thursday nak keluar lagi... aduh kalau ada sponsor tak pe gak....

pe2 pon nantikan cerita ain tentang outing on this thursday kay.......!

Tuesday, November 24, 2009

Me... My Self & i....

Sudah 21 tahun ain bernafas di atas bumi Tuhan yang Esa... dan sepanjang tu juga banyak dugaan dan cabaran yang ain lalui.....

ain pon tak tahu la perkara ini sepatut nya dikongsi atau tidak... tapi gerak hati ain berkata.. berkongsilah... it's all about me and my life....

Kesusahan.... semua orang rase mereka tengah berada dalam kesusahan.. tak kira la dari segi kewangan ke.. pembelajaran ke.. mahu pon keluarga.. senua orang ada masalah cuma ia berbeza sahaja... ain teringat kata pensyarah ain en.O.Z..

"setiap apa yang berlaku atau ape yang mendatang ia terpulang pada diri kita sama ada nak pandang dari sudut +ve atau -ve..."

kata-kata ini ain terima sewaktu semesta6 diploma yang lalu ain dihadapkan ke mahkamah uitm atas kesalahan tidak hadir ke kuliah lebih dari 3 kali...dan ain pon mula la tertekan dan ain dengan Alif (Senior) pergi mencari ketenangan dibilik En.O.Z...

Bila ain terima kata-kata ini, ain memuhasabah diri ain kembali.... baru-baru nih berlakunya pertengkaran antara ain dan ayah tiri ain.. dan menyebabkan mama marah pada ain....
ain tak ada niat nak jadi anak yang kurang ajar.. tapi ain rase itu la satu-satu nya penyesalan yang ain rasa iaitu bagi mama berkahwin dengan 'dia'...

AYAH???
apa itu ayah???
ain tak pernah kenal erti ayah.. sebab sejak dilahirkan ain buntu siapa ayah ain... pada umur 11tahun ain baru dapat tahu ayah kandung ain meninggal dunia akibat sakit jantng.. ain dan mama tidak dibenarkan datang kerana dihalang oleh isteri pertama ayah ain... pada waktu itu baru ain mengerti mama rupanya isteri ke-2.... ain tak pernah rase kasih syg dari seorang ayah... sebab tu la ain benarkan mama berkahwin dengan harapan ain dapat rase kasih syg..... tapi semua itu musnah bila ain dapati ayah tiri ain pergi ke kedai kuda sewaktu mama sedang berada dihospital kerana bru bersalin... ain sendiri panggil dia keluar dari kedai haram tu... dan sejak hari itu jangan harap ain nak panggil dia 'ayah'.....

semasa ain mengikuti program rakan muda di kampung tanjung rambai gerik... disitu ain ada keluarga angkat yang sempurna... jelas kebahagiaan yang terpancar diwajah mereka... mulut ini rasa kekok untuk menyebut perkataan 'Abah'.. tapi ain rase sangat bahagia disana... pada saat untuk berpisah ain rase sangat sebak... abah mengiringi ain ke bas, abah meninggalkan banyak pesanan kepada ain.... hm ain impikan ayah seperti abah...

Lebih sedih bila kawan2 bercerita tentang ayah masing-masing... dan waktu itu ain hanya diam diri... sebab ain tak ada apa-apa kenangan dengan ayah ain...Ain redha....

Alhamdulillah apabila ain bertemu dengan insan tercinta iaitu Muhammad Rizwan b. Mohmad Ramley... hubungan kami semakin hari semakin akrap... semakin matang...dan keluarga kami pon telah mengenali antara 1 sama lain... ayah wan kadang kala ada bagi nasihat & pesanan.. tak lupa pada mak wan juga.... kini mama & abah wan sedang menunaikan ibadah haji... ain doakan mereka dapat menunaikan haji dengan sempurna dan pulang ketanah air dengan selamat...

Apa yang berlaku ada hikmah....

p/s: buat ayah yang ain rindui... ain harap sesiapa yang baca entry ni dapat sedekahkan Al-Fatihah buat Arwahyarham Mohd Fami bin. Jufery... Al-Fatihah....

Tomato......


sejak akhir2 ni... ain suka sangat makan tomato ni sume kerana terpengaruh dengan housemate, juhana sebab sepnjang ain dok umah tu dulu dia memang suka sangat makan tomato...

ain tau tomato nih banyak khasiat nya terutama nya berkaitan dengan kulit.... ada orang cakap tomato ni dapat melembutkan kulit.... hm sejauh mana kebenaran ni ain pon tak tahu..

hm ain pon mula la mengkaji ape itu khasiat tomato...... dari sumber yang ain temui tomato banyak di tanam di Peru, Ekuardor dan Bolivia.. ini kerana mereka menjadikan tomato sebagai sumber tanaman utama mereka. Tomato mengandungi zat anti-barah, vitamin A, C dan B1 dan zat lain seperti protein, kalsium, fosfor dan zat besi.....

antara khasiat tomato ialah :

  1. Menyembuhkan gusi berdarah dan sakit perut.
  2. menghaluskan wajah dan mengusirkan jerawat.
  3. Mengatasi bisul.
  4. Mengatasi barah prostat

jadi ini la diantara khasiat buah/sayur tomato.....

Monday, November 23, 2009

Gift from him....


Pada 18 november 2009 yang lepas genab hubungan kami 27 bulan... hm ain tak sangka yang wan akan bagi hadiah... huhu,..... jarang sekali dia mahu bagi hadiah... tapi apa2 pon ain sangat terharu....

perfume... ada 2 botol dalam nye, ala2 one drop.
1. version of J'adore by Christian Dior
2. version of Paris Hilton by Paris Hilton.


Kembali Aktif...

Salam....

pertama ain nak mintak maaf sebab da lama tak update blog nih... huhu atas permintaan ramai, ain cube merajinkan diri meng'update'kan blog ain nih..... tak tau nak start story dari mane tapi the latest is about my laptop... huhu ain pon tak taw la... b4 final aritu laptop nih blackout.. ciap kua api lagi... then mase kat umah sewa ari tue... sementara tunggu final.. ain jadi seorang pelajar yang sangat rajin...(rajin kew??).. after final then ain bawa laptop ni ke my uncle...(acu), so dia pon bukak la laptop ain.... dia belek punya belek... then dia tnye...

acu : weh ape yang rosak??
ain : hm,,, ari tu aku anta kedai orang tu ckp cable dr motherboard ke LCD terbakar....
(biasa la nih paksu ain hanya tua dari ain 2 tahun je, da mcm abg)

then paksu pon pasang balik laptop tu.... then dia try on.......


acu : YYYYYEEESSS.....!!!! berjaya...!!!!
ain : cam ne ko buat???
acu : aku tak buat ape2 pon.....

jadi kini laptop kesayangan ku ini kembali pulih.... huhuhu

p/s : ada hikmah nya........

Friday, October 2, 2009

kembali kepada asal....

salam,

Merujuk kepada tajuk yang tertera diatas.... kembali kepada asal.... ye la pose pon da... raye pon da... skarang ain kembali ke tujuan asal.... blaja untuk tamatkan diploma... and my mission next year mesti smbung degree.... balik je dari beraya... ain terus prepared utk ke kelas.... hm... semangat berkobar - kobar... setelah berjalan kaki 15min, sampai kat pejabat am fakulti tersempak dengan classmate dia kata kelas cancel, en.amer MC..... adui yai.... jadi ain pulang dengan berkata nanti mesti kene ganti....(dlm hati---->hooorayyyy!!!)

balik2 ayu tanya nak follow dia balik terengganu tak weekend nih??? ain bawak badan je katanya... sebab balik tompang abang dia.... hm ain pon mencari beg duit,.... ape??? rm1.40 je???
nak makan ape nih??? rm120 nak bayar sewa... abs duit raya... huhu.. tak pe2.... pengarang jantung hati ku bagi duit utk buat modal berniaga rm50...dan ku kata kan pada ayu..

"maaf ayu tak sedap la berjalan tak ada duit"

Nasib baik ayu faham..... semalam ain mulakan perniagaan yang da ain bercuti.... mula dengan sandwish telur 25 bungkus.... tepat jam 8.30pm ain bergerak menuju ke kampus... tanpa berteman, untuk mengelakkan rasa pejalanan sangat jauh.. jd sepanjang pejalanan ain berangan.... huhuhu

market slow...hanya 24 bungkus je dapat jual.... jadi ain pulang jam tepat 10 mlm... alhamdulillah kebetulan ada bas uitm nak keluar... tak payah nak menapak jauh2....

Hari nih pergi kelas ain pkai baju raya... mcm hari rabu ari tu semangat nak blaja.... tibe je dikelas yang ada hanya 4 org termasuk ain... dan sampai sekarang tak ada sapa pon yang datang termasuk en.amer.... waaaaa...!!! kelas cancel lagi tapi tak ada sapa pon yang nk inform kat ain..... kata mereka en.amer pergi ikut plajar2 ijazah pergi kem..... banyak la kelas nak diganti last minit nanti.....

p/s: Malam nih nak tengok NUR KASIH.... huhu!!

Monday, September 28, 2009

Reunion dak Sek.Men sri utama, 227

Salam...
wah teruja betul ain bila kawan2 sekolah menengah ajak jumpe... nak2 plak ain dapat tau Fiza ada... da 4 tahun tak jumpe Fiza.... huhu rindu nyaaaaa.... hm seperti yang dijanjikan kol 2 jumpe kat mid... hm ain tersempak dengan lina kat dlm lrt so tak ada masalah la nak menunggu... 1jam tunggu yang lain kat mid.. jd ain and lina wat decision g makan sebab kami da lapa.... kol 3.15 Fiza tiba... huhu memang teruja beb..!! macam jejak kasih pon ada.... kol 3.30 yang lain pon sampai.. eca, k.chik, mira, mus, erin, yan, bf eca, and epa.... diorg nak g melantak kat food court...




Pas makan kami pergi main bowling... yahooooo...!!!!




Pas main bowling... kami pergi beraya di rumah yusri.. sahabat kami...


Yang tengah2 tu la yusri....

Mase kat umah yus nih... ain, eca and yan dapat kejutan sambut belated birthday.... wah teharu beb..!



Eca & ain je.. yan dia da blik sbb ada urusan..

Lepastu kami sambung lagi.. and kebetulan ada open hse kat umah zamzuri....huhu nasib la umah dia dekat je dengan rumah yus....kat sana kami jumpe dengan semua dak2 laki skolah kami... and rase happy sebab kami dapat berkumpul semula walaupon hanya 80% je... yang ada...


the only malay yang masuk kelas pure science...



yeah nih dia... dak2 sub-science...
raya kali ini sangat bermakna, sebab ain dapat jumpe kawan2... apa2 pon kepada kawan2 sekalian, semoga kalian berjaya dalam ape jua bidang yang kalian ceburi... jangan lupa kalau kawin nanti jemput2 la ain ek....
p/s: ingat lagi waktu sekolah... dalam seminggu ain n kawan2 mesti ada rekod datang lewat... huhuu..... dtg lewat sebab g bfast kat gerai... pekena nasi lemak... huhuh

Friday, September 25, 2009

Kad Raya Untuk teman......

Salam,
Kalau u all tengok tajuk je da tau ia berkaitan dengan kad raya... 1stly kepada mereka yang telah hantar kad Raya melalui SMS....ain mintak maaf sebab tak dapat nak reply ontime coz kehabisan kredit... huhu da dapat duit raya baru ain topup... huhu
Jadi di sini ain mengambil kesempatan untuk membalas kad raya mengikut turutan sape yang antar dulu kat phone celcom & maxis ain....

19 sept 2009 4.49pm





19 sept 2009, 4.52pm




19 sept 2009, 5.14pm




19 sept 2009, 7.43pm




19 sept 2009, 7.43pm




19 sept 2009, 7.48pm

IJAN AD


19 sept 2009, 7.51pm



19 sept 2009, 8.34pm

Ibrahim a.k.a mas aji (abg zul)

19 sept 2009, 8.49pm



20 sept 2009, 1.09am




20 sept 2009, 1.43am



Dan pada mereka yang tak disebut.... terlalu ramai sgt... jd terima la....

kad raya dari ku....