Friday, August 28, 2009

Saya, ambo, teman, eden, cheq, n.........

Sejak aku digelar dak extend nih aku rase aku da jadi more matured.... ia blaku dalam banyak pekara, tentang stdy, frenzship, n my life... huhu UiTM memang 'dihatiku'.. aku mmg sgt menhayati tiap kali nyanyi lagu tu sampai rase sayang nk tinggalkan UiTM... Jeles gler tgk kawan2 aku yang tgh smbung degree... nak2 mereka amek 3rd language iaitu mandarin, ari aku dgr mereka dok berbahasa mandarin yang aku x faham.... rase sgt x sbr2 nk smbg degree.....but my story is all about...

BUSINESS......

Aku nih anak yang bek (poyo gler) tak nak susahkan mak aku take over ptptn utk sem nih... jadi dgn bebekalkan otak seperti TAJOL(watak dlm dunia baru) aku wat business sandwish... ada 2 type, eggmayo n sardin spicy (cam kepsi plak)... aku tolak bekalan nih pada member aku yang dok dalam...aku biasa da ciap2 packing sume around 7pm... n pas magrib bru nak p anta...cmno eden nak anto??? huhu aku pon mula la tgk kat list kawan2 uitm kat phone aku yg bru abis installment(kata mak aku) alih2 aku tertarik dgn 1 name nih....ALIP.. tahniah anda terpilih untuk membantu aku...dia pun sudi membantu... dia anta naik moto and tiap kali dia anta aku akan bagi upah wet minyak...Tapi, masalah mula dtg ble alip ada hal n x dpt bantu... n lagi menjadi masalah bile aku da wat sandwish tetibe 'retailer' aku yg dok dlm tu last minute cancel x jd nk jual... terpakse la aku g menapak masuk uitm tu jual sendiri... lg wat aku tensen, klu time ujan, mula la aku mengelabah cari kawan2 aku yang ada kereta... time nih aku baru la nampak mane kawan mane dot dot dot....tp ada 1 ari nih aku mmg cukup bengang la...(bukan senang nak tgk aku bengang depan2) mase tu aku da wat sandwish n retailer aku tu anta msg kat no. maxis aku cakap cancel sbb dia x sehat... yang nih aku admit mmg salah aku, sbb byk sgt no tp phone ada brape je... n aku pon rela la g menjual sendiri.... kol 8mlm tetibe hujan turun..... arrrggghhhh...... 1 hal lg kne gak aku menyusahkan hamba Allah yg lain.... sume x dapat tlg.... but klu korg nak tau salah sorg housemate aku ada kereta tapi aku pelik la insan seperti dia sket pon x rase pe2... mase aku nk g menapak dalam ujan tu gak dia leh pesan... 'slamat jalan ain... jalan ati2 ek.. ujan tu..' dlm ati aku 'da r xpayah nk ucap pe2'... aku menapak dgn muke tensen je.... sampai kat pagar leh plak abg guard tu dok kcu2... bkn nk tlg aku bawa barang nih... nasib la x nsem...boleh abai kan... aku bersyukur la sbb sandwish aku nih sedap tahap cipan.. x smpai 1 jam jalan aku da abiz jual 60 bungkus... aku pon blik dgn muke bermatakan duit..... hak hak hak....!!!!!

ENJOY....

huhu... disebab kn business aku menunjukkan profit yang baik... aku n kawan2 pergi berfoya2 ke setiawan.... ada ape kat setiawan??? aku p makan pizza... ayu banje.... thank ayu.... mmg otak time tu nk berfoya2.. kawan2 aku ajak g mcD plak.... woi... biaq btol.... kat mcD pkai fulus masing2 la ek (bak kata ayu)... tapi mcD kami tapau jerk.... rase petang masing terang lg jom kite g tmpat shopping ala2 pavilion... or the garden iaitu the store.... bapak harga kat situ mahal gler....tp aku tetap shopping gak... amek aku abiz rm100 over kat citu....ble da sedar diri bru la kami balik.... x ckup dgn itu sok kn ari nye kami g makan satey bota plak.... ya allah melantak je kami nih... at the end masing2 da pokai..... hahahaha......

STUDY....

hm.. secara umum sume tau yang aku nih amek 1 paper jerk... sobg aku tak tetekan sgt nak2 blaja dengan en.amir... klu masuk kelas dia soalan ptama dia, 'awak nak kawin???' huhu da leh tau da mentang2 la dia bru kawin... terserlah kebahagiaan dia... hm bila la aku nak kawin.... hm... bebalik pada stdy ,4 sept ni aku ada test 1 yang fully teory... n dalam sejarah uitm seri iskandar jumlah yang dapat 80% ke atas tu sgt2 la sket... n aku igt lg aku markah test 1 aku sem lepas aku dpat 19% jerk... truk gler..... i want to do better than before....gambateeee!!!

MONEY...

sume orang ada masalah duit... termasuk la aku nih... mase dapat wet untung niaga ari tu dpt menyimpan jap je... pastu abiz.... ke mane??? makan... topup... n mcm2 lg...tensen tol...!!!

KEKASIHKU...

for ur information... genab 18 ogos 2009 aku n my beloved rizwan 2 tahun menjalin kan hubungan sebagai kekasih.... harapan agar hubungan kami terus mendapat restu parent masing2... n hubungan kami kekal hingga ke jinjang pelamin... huhu i love u....

ni la kisah ku sepanjang kelesapan aku dr dunia bloging nih.... anyway masih x lewat utk wish slamat berpuasa kpd semua umat islam...

salam ramadhan......


6 comments:

NanA said...

NANA
pasti kamu bedua akn ke jinjang pelamin..
amin...
gud luck sis~
muah!!

Aienz said...

nana:

thanx doakn kami nana....sis pon doakn nana n saini gak...
t sis kawin sis jemput nana ek.. nana dtg bwk hadiah bso2 tau.. huhu

Hussaini Mustafa said...

uishhh..
tgk tu.
da pesan siap2.
huhu~

Aienz said...

saini

kite x hipokrit tau..hehehe

geeds said...

ain jie jie...ni pu yao tang shin.
ni jia you arh!
:))

Aienz said...

geeds

geeds i x paham laaaa....
i need transtion...
wwwaaaa....!!!!